ΕΚΤΑΚΤΟ! Πάμε για πόλεμο – Το Ισραήλ μεταφέρει συστοιχίες πυραύλων – Προετοιμάζεται για εισβολή στην Συρία







Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε μετά την κατάρριψη ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφους F-16I SUFA από την συριακή αεράμυνα, την κλιμάκωση των κινήσεων της Χεζμπολάχ κοντά στα υψώματα του Γκολάν …τα οποία από κάτω είναι «γεμάτα» υδρογονάνθρακες, με τις πολεμικές προετοιμασίες των Ισραηλινών για εισβολή στην νότια Συρία.Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός μετακινεί συστοιχίες πυραύλων στο βόρειο τμήμα της χώρας ύστερα από την ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ του εβραϊκού κράτους, της Συρίας και του Ιράν.

Ενώ ο το Τελ Αβίβ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες , δεκάδες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν φάλαγγες συστοιχιών αντιπυραυλικής άμυνας να κατευθύνονται βόρεια κοντά στην ισραηλινοαραβική πόλη Baqa el-Garbiyeh, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος .

Άλλοι μάρτυρες δημοσίευσαν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν τους πυραύλους στις κεντρικές εθνικές οδούς στο βόρειο Ισραήλ.

Η Ρωσία ενεπλάκει αμέσως και αυτή στο όλο θέμα με τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Σε χθεσινοβραδυνή επικοινωνία ο Ρώσος Πούτιν είπε στον Νετανιάχου ότι » πρέπει να αποφευχθούν οποιαδήποτε μέτρα που θα οδηγούσαν σε νέα αντιπαράθεση στην περιοχή, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ενώ και το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στα δυτικά σύνορα της χώρας με την Συρία , για να δράσουν εφόσον το απαιτήσουν οι περιστάσεις.

Ο Νετανιάχου όμως, όπως όλα δείχνουν έχοντας και την συμπαράσταση των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να εισβάλει στην Συρία ώστε μαζί με τους Αμερικανούς να εκδιώξουν τον Άσαντ.

Αυτή η εξέλιξη όμως δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την Ρωσία και τον Πούτιν, ο οποίος πασχίζει να διώξει τους Αμερικανούς από το συριακό έδαφος . Η όλη κατάσταση κρέμεται πραγματικά « σε μια κλωστή».

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ έχει θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας γνωστό με την ονομασία «Iron Dome», το οποίο είναι σχεδιασμένο να καταρρίπτει πυραύλους μικρής και μεγάλης εμβέλειας.

Το τελευταίο κομμάτι του « ισραηλινού σιδερένιου θόλου) είναι το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow, το οποίο παρακολουθεί και εξουδετερώνει βαλλιστικούς πυραύλους έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Το Ισραήλ διαθέτει επίσης πυραύλους Patriot που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας και οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να παρεμποδίσουν τη διείσδυση αεροσκαφών στο ισραηλινό εναέριο χώρο από τη Συρία.

Η πρώτη χρήση του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow έλαβε χώρα τον Απρίλιο, όταν πύραυλοι εκτοξεύτηκαν για να αναχαιτίσουν τρία αεροσκάφη της συριακής αεροπορίας.


Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αποτελείται από πέντε επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Arrow 3. Έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι ιρανικοί Shabab και Sajjil, οι οποίοι διαθέτουν εμβέλεια 1.300 και 2.000 χλμ και σε υψός 250 και 700 χλμ αντίστοιχα.

Το δεύτερο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Magic Wand, που ειδικεύεται στην αναχαίτιση τακτικών πυραύλων, όπως ο ιρανικός Fateh 110 και ο συριακός πύραυλος M-600 που διαθέτουν εμβέλεια μεταξύ 200 και 300 χλμ.

Το τρίτο επίπεδο λειτουργεί το αντιπυραυλικό σύστημα «Arrow–2», σχεδιασμένο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων σε απόσταση έως 150 χλμ.

Το τέταρτο επίπεδο επικεντρώνεται στο σύστημα «Iron Dome» σε ρουκέτες μικρής εμβέλειας τύπου Grad με βεληνεκές 40 χλμ., όπως ο Fajr με 70 χιλιόμετρα εμβέλεια. Το Ισραήλ ανέπτυξε το σύστημα Iron Dome για να αντιμετωπίσει την απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα με εκατοντάδες πυραύλους ημερησίως.

Πριν ένα χρόνο παρουσιάσθηκε και το πέμπτο επίπεδο με την λειτουργία του συστήματος αεράμυνας με την ονομασία «Iron Beam», το οποίο λειτουργεί παράλληλα με το αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome», και το οποίο έχει αποδειχθεί ως ένα αποτελεσματικότατο μέσο για την προστασία από πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε απόσταση λιγότερο από 7 χλμ.

Όλα δείχνουν ότι οδηγούμεθα σε μια αναμέτρηση άνευ προηγουμένου με θέατρο την πολύπαθη Συρία που δεν λέει να «ηρεμήσει» μετά την νίκη των δυνάμεων Ρωσίας –Ιράν και Συρίας κατά των Τζιχαντιστών.
pentapostagma

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του