ΚΛΑΙΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 100 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΤΩΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΔΡΑΜΑ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


foties-attiki
Πριν από λίγο, στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν άλλες τρεις σορούς, κι έτσι ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 77. Εκτιμήσεις αξιωματικών κάνουν λόγο για πάνω από 80 νεκρούς χωρις να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς 71 παραμένουν στα νοσοκομεία 71. Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.


Ενημέρωση 20.40

Μέχρι στιγμής επισήμως, οι νεκροί από την πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική, ξεκινώντας από τον Νέο Βουτζά και σαρώνοντας την Ραφήνα και το Μάτι, φτάνει στους 76.

Στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν πριν από λίγο, δύο ακόμη σορούς,.

Ωστόσο, αξιωματικοί της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ακόμη και αυτός ο τραγικός απολογισμός είναι μετριοπαθής!

Οι πληροφορίες μιλούν και για άλλα θύματα για τρεις λόγους:

Πρώτον, υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη: Από τα 1.500 περίπου σπίτια έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450.
Δεύτερον στην περιοχή υπάρχουν αδήλωτοι αλλοδαποί.
Τρίτον, οι αγνοούμενοι ανέρχονται επισήμως σε 25 ενώ κάποιοι μιλούν και για 50, άλλοι για τριψήφιο αριθμό. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει έγκαιρα η ταυτοποίηση των αγνοούμενων για να διαπιστωθεί αν είναι ανάμεσα στα θύματα ή αν έχουν διασωθεί και δεν έχουν καταγραφεί ή, τέλος, αν παραμένουν αγνοούμενοι, γεγονός που αυξάνει τους φόβους ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των θυμάτων.
Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, ο οποίος εγκαίρως μίλησε για τριψήφιο αριθμό θυμάτων, μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ είπε: «Πιστεύω ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 100 ή θα υπερβούν και λίγο αυτόν τον αριθμό» επικαλούμενος τους αγνοούμενους.

Ενημέρωση 20.13

ΔΗΛΩΣΗ – ΣΟΚ από το Δήμαρχο Ραφήνας! Πιστεύω ότι οι νεκροί θα είναι πάνω από 100. Εκτίμηση που πραγματικά προκαλεί ανατριχίλα.

63 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους στις φωτιές του 2007 και η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα…

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Μάτι, όπου πέρασε η ολέθρια πυρκαγιά χθες.







Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλας Μαλλίδη, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 74, ενώ ο συνολικός αριθμός τραυματιών είναι 164 ενήλικες και 23 παιδιά.
Υπάρχουν πληροφορίες για δύο ακόμα νεκρούς, άρα στους 76 δυστυχώς.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πρίν από τις 5, στην περιοχή του Νταού Πεντέλης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν επικεντρωμένες στην μεγάλη φωτιά στην Κινέτα.
Και όπως λένε οι έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, αν δεν προλάβεις την φωτιά στα πρώτα λεπτά, μετά γίνεται ανεξέλεγκτη. Ετσι έγινε και με την φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και μέσα σε λίγη ώρα, έφθασε στον Νέο Βουτζά. Μια κατάφυτη περιοχή που γρήγορα έγινε παρανάλωμα του πυρός και όπου με την βοήθεια των δυνατών ανέμων, ήταν πλέον αδύνατο να αντιμετωπιστεί. Αργά το απόγευμα, η φωτιά ξεπέρασε τον Νέο Βουτζά και οι δυτικοί άνεμοι, οδηγούσαν το μέτωπο της φωτιάς προς το Μάτι. Η φωτιά, γύρω στις 9 το βράδυ, πέρασε το όριο της λεωφόρου Μαραθώνος και άρχισε να μπαίνει στα σπίτια στο Μάτι. Κανένας δέν έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός…
Νέες εικόνες από την τραγωδία
f1f2f3Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι. Συγκεκριμένα, σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί.
g1
Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την λεωφόρο Μαραθώνος. Από τους σάκους για τη μεταφορά των σορών, τρεις είναι μικρού μεγέθους, κάτι που σημαίνει ότι, δυστυχώς, πρόκειται πιθανότατα για παιδιά
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες για τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
g2
Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη οικογένεια -γονείς και δύο παιδιά.
Ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός μέσα από καμένο αυτοκίνητο, έξω από την ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή, όπου νωρίτερα είχαν βρεθεί νεκροί άλλοι 26 άνθρωποι. Κατά πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα πολλοί, που αναζητούν τους δικούς τους.
Το γεγονός ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60 επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.
Νωρίτερα, στους 50 ανερχόταν ο επίσημος απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 49 και οι τραυματίες 172.
ptomata01ptomata02
Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής προέβη σε ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι ενεργά σε όλη τη χώρα. Η κυρία Μαλλίρη είπε πως η ταχύτητα της φωτιάς εξαπλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην προλάβουν να σωθούν αν και βρισκόντουσαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους. Όσον αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου καλεί τους συγγενείς να τηλεφωνούν στο 199 και να ενημερώνουν για τους ανθρώπους τους.
Πιο συγκεκριμένα στο μέτωπο των τραυματιών είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς και 16 παιδιά – χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.
Οι φωτιές τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής:
Αέρας – Γεράνεια Όρη
Καλλιτεχνούπολη
Δεμενό –Κιάτο Κορινθίας
Μετόχι Βρυσών – Χανιά, Κρήτης
Χλωμό –Δήμου Λοκρών
Πανόραμα Αγίων Αποστόλων, Δήμος Ωροπού (σε ύφεση)
Σουσάκι, Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας
Δήμαρχος Ραφήνας: Μπορεί και τριψήφιος ο αριθμός των νεκρών
«Τι να ερευνήσεις σε 1000 σπίτια; Η φωτιά ξέφυγε από τους ισχυρούς ανέμους και έφτασε μέσα σε μισή ώρα μέσα στη θάλασσα», είπε.
«Οι νεκροί είναι παραπάνω από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί, αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω. Η καταστροφή είναι βιβλική. Έχουν καεί 1000 σπίτια. Πραγματικά φοβάμαι, δεν θέλω να φανταστώ ότι μπορεί να έχουμε τόσους νεκρούς. Ελπίζω να μην φτάσουμε σε τριψήφιο νούμερο. Είναι πολλαπλοί οι λόγοι της μεγάλης θνησιμότητας. Τι να ερευνήσεις σε 1000 σπίτια; Η φωτιά ξέφυγε από τους ισχυρούς ανέμους και έφτασε μέσα σε μισή ώρα μέσα στη θάλασσα. Εμείς περιορίσαμε το κακό, αλλά δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε. Το Κόκκινο Λιμανάκι κάηκε κατά 50%, όμως το Μάτι κάηκε κατά 98%. Κάηκε και το δικό μου σπίτι και η δική μου οικογένεια κινδύνευσε. Κάηκαν τα αυτοκίνητά μου. Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του