Μετά την φωτιά έρχεται η κυβέρνηση: Από την Δευτέρα μαζικές κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική

Μετά την φωτιά έρχεται η κυβέρνηση: Από την Δευτέρα μαζικές κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την τραγωδία στο Μάτι και γενικότερα στην Ανατολική Αττική που ξεκίνησε η φωτιά και ξεκινούν οι κατεδαφίσεις των καμένων ακινήτων που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς.

Συνολικά θα γκρεμιστούν 662 σπίτια

Αλλα 181 σπίτια θα γκρεμιστούν σε Κινέτα και Κάλαμο

Τίποτα δεν θα ξανακτιστεί στην θέση τους.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα εκπονηθεί εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των «στρεβλώσεων »στην οικιστική δόμηση, προειδοποιώντας ότι έρχονται γκρεμίσματα αυθαιρέτων.

Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, όπως σπίτια και μάνδρες, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές ζήτησε με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δεφούρου.

Το αίτημα θα γίνει άμεσα δεκτό και αυτά που η κυβέρνηση θα κρίνει ως αυθαίρετα θα ξεκινήσουν να κατεδαφίζονται άμεσα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του