Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν μίλησαν εκτάκτως για τα «κοινά προβλήματα ασφαλείας» - Και η Ελλάδα στο μενού

Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν μίλησαν εκτάκτως για τα «κοινά προβλήματα ασφαλείας» - Και η Ελλάδα στο μενού

Λίγες ώρες μετά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στην Ελλάδα για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ, όσο και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα και εν μέσω ανησυχιών για έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας από την Ρωσία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησαν για μιάμιση ώρα περίπου, τηλεφωνικά για το πώς θα αντιμετωπίσουν «κοινά προβλήματα ασφαλείας».

Σε ανακοίνωση του εξέδωσε το Κρεμλίνο, αναφέρεται ότι «Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και περιφερειακά προβλήματα».

Στα περιερειακά προβλήματα θεωρείται βέβαιο ότι έγινε αναφορά στην ελληνορωσική διπλωματική κρίση, ενώ πηγή στη Μόσχα ανέφερε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν αστειευόμενος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Β.Πούτιν να απελευθερώσει τους δύο Ελληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς και του είπε «Καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι προδομένος από τους Ελληνες. σημασία στην διεθνή διπλωματία έχει να είσαι αξιόπιστος».

Συζητήθηκε το θέμα της επίσπευσης παράδοσης στη Ρωσία των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400, ενώ συμφωνήθηκε να προχωρήσει η Τουρκία στην προμήθεια των ρωσικών αντιαρματικών συστημάτων Kornet-EM, ακτίνας δράσης 10 χλμ.

Επίσης αναλώθηκε σημαντικό μέρος της συζήτησης «στα κοινά βήματα για την επίλυση της κρίσης στη Συρία στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο του διαλόγου της Αστάνας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη για δεύτερη φορά εξάλλου τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του