ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΑ! ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ – ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ -ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ – ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ… ΞΕΠΕΡΕΣΑΝ ΤΟΥΣ 60 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! 172 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)



Στους 50 ανέρχεται πλέον ο επίσημος απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Νωρίτερα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 49 και οι τραυματίες 172.Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη προέβη πριν από λίγο σε ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι ενεργά σε όλη τη χώρα. Η κ. Μαλλίρη είπε πως η ταχύτητα της φωτιάς εξαπλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην προλάβουν να σωθούν αν και βρισκόντουσαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους. Όσον αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου καλεί τους συγγενείς να τηλεφωνούν στο 199 και να ενημερώνουν για τους ανθρώπους τους.Πιο συγκεκριμένα στο μέτωπο των τραυματιών είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς και 16 παιδιά – χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

Οι φωτιές τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής:

Αέρας – Γεράνεια Όρη

Καλλιτεχνούπολη

Δεμενό –Κιάτο Κορινθίας

Μετόχι Βρυσών – Χανιά, Κρήτης

Χλωμό –Δήμου Λοκρών

Πανόραμα Αγίων Αποστόλων, Δήμος Ωροπού (σε ύφεση)

Σουσάκι, Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας

Ακούστε αναλυτικά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα ενεργά μέτωπα σε όλη τη χώρα και τις δυνάμεις που επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα.



Οσο περνάει η ώρα έρχονται στο φως νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους ανθρώπους που έκαμναν τα πάντα για να γλιτώσουν από τη φωτιά στη Ραφήνα, με πολλούς να πέφτουν στη θάλασσα και να κολυμπούν για ώρες.

Χαρακτηριστική για το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισαν το πρωί οι διασώστες είναι η περιγραφή του επικεφαλής διασώστη του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλη Ανδριόπουλου:

Οπως περιγράφει:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίσαμε τον πρώτο άνθρωπο. Είδαμε καμμένα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω, με ανοιχτές τις πόρτες και αμέσως καταλάβαμε οτι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα ξημερώματα είχαμε την εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας. Ανάμεσα σε δύο σπίτια, σε ένα χωράφι 300 τετραγωνικών μέτρων, 25 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και μικρά παιδιά. Οικογένειες που αναζήτησαν την λύτρωση, προσπάθησαν να διαφύγουν και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο».

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του κυρίου Νίκου Σταυρινίδη, ο οποίος περιέγραψε τα όσα συγκλονιστικά έζησε. Επεσε στη θάλασσα και κολυμπούσε για 4 ώρες. Από τη Ραφήνα βρέθηκε στη Λούτσα, ενώ όση ώρα ήταν στην θάλασσα είδε ανθρώπους να πνίγονται.

Διαβάστε την περιγραφή του για όσα έζησε

«Πνίγονταν άνθρωποι δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Πέσαμε στη θάλασσα στον Κάβο Ραφήνας λίγο μετά τις 7 . Πήγαμε πολύ μέσα, αλλά είχε πολύ ρεύμα. Δεν βλέπαμε τίποτα, ένα σκοτάδι παντού. Αφεθήκαμε στο ρεύμα και στις 11 τη νύχτα μας μαζέψανε στη λούτσα με μια μηχανότρατα.

Ημασταν πολλές ώρες στη θάλασσα. Χάσαμε ανθρώπους! Ήμασταν 6, χάσαμε μια κυρία κι ένα παλικάρι. Την ώρα που κολυμπούσαμε είδαμε ένα πτώμα. Μία μεγάλη γυναίκα με άσπρα μαλλιά επέπλεε διπλά μας. Δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε κανέναν».
«Δεν θα αντέξετε το θέαμα» είπαν οι αστυνομικοί

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης βλέπει με την άκρη του ματιού της τις σωρούς των 26 ανθρώπων στην Αργυρά Ακτή. Η περιγραφή της, είναι ανατριχιαστική:


«Τώρα που έχουμε μια εικόνα είναι πιο δύσκολο να στο περιγράψω, με την άκρη του ματιού μας τι ακριβώς είδαμε. Είναι σοκαριστικό! Είναι συγκλονιστικό! Πάρα πολλοί άνθρωποι μαζί σε ένα σημείο. Προσπάθησαν να πλησιάσουν τη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες, δεν τα κατάφεραν.



Αυτό που μας είπαν και οι αστυνομικοί είναι πως «όσο δυνατοί και να είμαστε, όσο και αν αντέχουμε, δεν μπορούμε να αντικρίσουμε αυτή την εικόνα».Κι έχουν δίκιο. Σου λέω, με την άκρη του ματιού μας που είδαμε είναι σοκαριστικό, δεν το χωράει ανθρώπινος νους! Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες! Είναι κρίμα, άνθρωποι που προσπάθησαν να σωθούν και δεν τα κατάφεραν. Εδώ εκτυλίσσονται σκηνές τραγωδίας με τους συγγενείς οι οποίοι έχουν έρθει για να αναζητήσουν τα παιδιά τους, τις μητέρες τους, τους συγγενείς τους».
Συγκλονιστική μαρτυρία: Καιγόταν η πλάτη μου, πριν βουτήξω στην θάλασσα, μου θύμισε την Πομπηία

Συγκλονισμένος είναι και ο διεθνής Τύπος με τα όσα άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στην Αττική και συγκεκριμένα στο Μάτι.

Ελληνες πολίτες μίλησαν στον βρετανικό Τύπο περιγράφοντας το καμένο σκηνικό που είδαν με τα μάτια τους και το πως η ίδιοι έτρεξαν να γλιτώσουν.

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία του κάτοικου Κώστα Λαγανού ο οποίος περιέγραψε τα όσα έζησε με την έκρηξη στην Πομπηία.

«Ευτυχώς κοντά μας βρισκόταν η θάλασσα και τρέξαμε προς τα εκεί, αλλά οι φλόγες «έτρεχαν» πίσω μας μέχρι το νερό. Πραγματικά αυτή η φωτιά μου θύμισε την έκρηξη στην Πομπηία», ανέφερε ο Κώστας Λαγανός μιλώντας στο Sky News.

Ο κύριος Λαγανός συνέχισε την συγκλονιστική περιγραφή του αναφέροντας πως η φωτιά του έκαψε την πλάτη την ώρα που ο ίδιος έτρεχε να σωθεί προς την παραλία.

«Καιγόταν η πλάτη μας πριν μπούμε μέσα στην θάλασσα. Ήταν απαίσιο» είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος του Μάτι.
Συγκλονίζει η περιγραφή του διασώστη που εντόπισε τους 25 νεκρούς

Οι νεκροί στο Μάτι είναι άνδρες, γυναίκες και δυστυχώς μικρά παιδιά. Η απόσταση που τους εντοπίσαμε είναι 30-40 μέτρα από την παραλία” είπε μιλώντας στον realfm 97,8 ο Βασίλης Ανδριόπουλος, διασώστης του Ερυθρού Σταυρού.

“Εμείς λάβαμε εντολή από τον πρόεδρο της κεντρικής διοίκησης του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να μεταβούμε ως διασωστική ομάδα για την αναζήτηση αγνοουμένων. Φτάνοντας στις 3 τη νύχτα στην περιοχή, είδαμε πολλά αυτοκίνητα να έχουν συγκεντρωθεί σε σημεία, να έχουν σχηματίσει ουρές, καμένα με τα κλειδιά πάνω, πόρτες ανοιχτές και είδη πρώτης ανάγκης μέσα. Αυτή ήταν η αφορμή που έδωσα την εντολή να επιχειρήσουν σε συγκεκριμένα σημεία και μέρη. Ενδεχομένως να τους περικύκλωσαν οι καπνοί και οι φλόγες και να αναζήτησαν δίοδο διαφυγής. Η δίοδος τους δυστυχώς δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε” σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος.
Μαρτυρία του διασώστη στο χωράφι της φρίκης: «Βρήκαμε τους νεκρούς στα 30 μέτρα από τη θάλασσα»

Στην κάμερα του protothema.gr μίλησε ο διασώστης του ελληνικού ερυθρού Σταύρου Πάτρας και επιχειρησιακός επικεφαλής της ομάδας που εντόπισε στο χωράφι τους 26 νεκρούς. Ο Βασίλης Ανδριόπουλος είπε πως όταν η ομάδα του έφτασε στην περιοχή Αργυρή Ακτή στο Μάτι ήρθε αντιμέτωπη με 26 ανθρώπους οι οποίοι είχαν καεί ζωντανοί:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρώντας στο σημείο αντικρίσαμε σε έκταση 300 – 400 τετραγωνικών μέτρων τους 26 ανθρώπους. Δεν ήταν λουόμενοι γιατί φορούν ρούχα, ενδεχομένως να είναι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ή να είχαν έρθει για εκδρομή. Οι άνθρωποι ήταν 30 μέτρα από τη θάλασσα. Με τις συνθήκες που επικρατούσαν στον τόπο και στην ευρύτερη περιοχή πιστέψτε με δεν σου επιτρέπουν να κάνεις το επόμενο βήμα».

Ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλους τέσσερις νεκρούς που βρέθηκαν στην περιοχή πριν τον εντοπισμό των 26 έτυχων ανθρώπων. Τρεις στην ταβέρνα και μια κυρία πιο πάνω.
Μάτι Αττικής: Αγνοούνται πατέρας και ο 11χρονος γιος του

Η Chryss Tass απευθύνει δραματική έκκληση για τους ανθρώπους της που αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 6 στην περιοχή της Ραφήνας. Πρόκειται για τον 54χρονο Γρηγόρη Φύτρο και τον γιο του τον 11χρονο Ανδρέα. Δυστυχώς, η 14χρονη κόρη της οικογένειας, Εβίτα, βρέθηκε νεκρή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του