ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ: ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΓΕΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ ΠΟΥ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ». ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ «ΑΝΙΚΑΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ»


Καταρχήν συμφωνία εφ΄όλης της ύλης μεταξύ Ν.Τραμπ και Β.Πούτιν στο Ελσίνκι είχαμε πριν από λίγο, όπως μεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ. Το κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια και μετά τη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα θετικό διαψεύδοντας τα «γεράκια» του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, αλλά και όσους παρέσυραν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε «βίαιες», γελοίες και απερίσκεπτες ενέργειες κατά της Ρωσίας απελαύνοντας τους δύο Ρώσους διπλωμάτες, κάτι το οποίο αποδείχτηκε μια τραγική επιλογή που θα φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα στο μέλλον ενός Λαού που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από μια ανίκανη ηγεσία που άγεται και φέρεται από πράκτορες και εισπράκτορες, ντόπιους και ξένους.

Η συνάντηση και η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, με τους δύο ηγέτες να τα βρίσκουν για Συρία και Ουκρανία κατά κύριο λόγο αλλά και για Βενεζουέλα και Ελλάδα δευτερευόντως. Ειδικά για την Ελλάδα, κατά πληροφορίες, δεν μίλησαν καθόλου κολακευτικά για την ηγεσία τους κάνοντας λόγο για «ζητιάνους της Ομόνοιας που περιφέρονται» σαν τις άδικες κατάρες, ελεεινοί και παλιάτσοι, κατά το δοκούν της τσέπης τους και των προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Η δήλωση Τραμπ έγινε ενώπιον δημοσιογράφων, γύρω από το τραπέζι της συνεδρίασης.

Γύρω του βρίσκονταν ανώτατοι αξιωματούχοι κατά την έναρξη του «γεύματος εργασίας» μετά τη δίωρη κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες παρουσία μόνο των διερμηνέων τους.

Της συνάντησης είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, ή τουλάχιστον έτσι εμφανίστηκε από τα ΜΜΕ.

Στα λίγα λόγια που αντάλλαξαν, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι καιρός να μιλήσουν για τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον. Ο Πούτιν είπε επίσης ότι θα πρέπει να συζητήσουν δύσκολα πολυεθνικά θέματα. «Υπάρχουν αρκετά από αυτά, για να αρχίσουμε να τους δίνουμε προσοχή» υπογράμμισε. Μεταξύ αυτών ήταν και το θέμα της Ελλάδος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη» σχέση με τον Πούτιν. «Νομίζω πως θα έχουμε στο τέλος μια έκτακτη σχέση. Το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό πράγμα» τόνισε. Η συνάντηση, παρ’ όλα αυτά, έχει ήδη λάβει μεγάλη -συμβολική, κυρίως- σημασία, καθώς συγκρίνεται με την πρώτη σύνοδο κορυφής μεταξύ των Ρόναλντ Ρίγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, επί Ψυχρού Πολέμου.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Ελσίνκι είναι δρακόντεια. Η σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο της πρωτεύουσας της Φινλανδίας και αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες. Θα ολοκληρωθεί με κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι διοργανωτές του μεγάλου τετ-α-τετ έφτασαν στο σημείο μέχρι και να… εξαφανίσουν τους γλάρους, που συνήθως βρίσκονται στην πλατεία μπροστά από το προεδρικό παλάτι!

Και δεν είναι το μοναδικό μέτρο ασφαλείας. Οι κάτοικοι των σπιτιών κατά μήκος της διαδρομής από την οποία θα περάσουν οι αυτοκινητοπομπές των δυο ηγετών διατάχθηκαν όχι μόνο να μη βγουν στα μπαλκόνια τους, αλλά ούτε καν να… κοιτάξουν από τα παράθυρά τους! Και φυσικά, δεν πρέπει και να ανοίξουν τα παράθυρα…

—–ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον»

ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΤΩΝ ΗΧΗΡΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ

Γράφει ο Θανάσης Αυγερινός

Αποφασιστικό διάβημα διαμαρτυρίας έγινε από ρωσικής πλευράς στον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος προσκλήθηκε σήμερα στο κεντρικό μέγαρο του ρωσικού ΥΠΕΞ. Με πρωτοφανή στα ελληνορωσικά διπλωματικά χρονικά ανακοίνωσή της η Μόσχα καταγγέλλει ευθέως την ελληνική κυβέρνηση ότι ενήργησε καθ’ υπόδειξη της Ουάσιγκτον ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
Το πλήρες κείμενο της κρίσιμης ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Στις 13 Ιουλίου εκλήθη στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο εκφράστηκε αποφασιστική διαμαρτυρία σχετικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Υπογραμμίστηκε ότι αντιμετωπίζουμε την ενέργεια αυτή ως απολύτως αβάσιμη, χωρίς θεμελίωση με γεγονότα από την ελληνική πλευρά, κινούμενη σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα των διμερών σχέσεών μας και ικανή να τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη.
Είναι προφανές ότι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένη στην έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται η Ουάσιγκτον, η οποία ανοιχτά υποστήριξε τις ενέργειες αυτές με δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το εθνικό πρακτορείο της χώρας, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει μέχρι στιγμής μεταδώσει ούτε αυτήν την επίσημη ανακοίνωση, ούτε ειδήσεις εθνικής σημασίας, που έχουν προηγηθεί και αφορούν σε δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων και ειδήσεις κρατικών πρακτορείων της Ρωσίας για το θέμα των απελάσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του