Ελεύθερος ο πάστορας – Επιστρέφει στις ΗΠΑ





Ο εισαγγελέας ζήτησε σήμερα να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται στη φυλακή ή κατ’ οίκον εδώ και δύο χρόνια με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Ο δικηγόρος του Μπράνσον είχε πει νωρίτερα στο Reuters πως, αν ληφθεί απόφαση για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του, ο ευαγγελικός πάστορας θα είναι ελεύθερος να αναχωρήσει αμέσως από την Τουρκία.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα η Deutsche Welle φήμες και δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου ότι υπάρχει συμφωνία Άγκυρας και Ουάσιγκτον για απελευθέρωσή του, είχαν από το πρωί θετικές επιπτώσεις στις αγορές που προεξόφλησαν μια πιθανή απόφαση απελευθέρωσης, με άνοδο της τουρκικής λίρας. Σήμερα ο Μπρόνσον μεταφέρθηκε από το σπίτι του όπου βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 5:30 τα ξημερώματα στο δικαστικό μέγαρο. Στο μεταξύ η προσμονή απελευθέρωσης του πάστορα διατυπώθηκε ευθέως και με δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νιούερτ, η οποία ανέφερε και πάλι ότι οι ΗΠΑ θέλουν την απελευθέρωσή του ενώ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν πως θα απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με την DW αν το σενάριο της συμφωνίας ευσταθεί θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα ανταλλάγματα για την Άγκυρα πέρα από την άρση των οικονομικών κυρώσεων αφού και στις ΗΠΑ εκκρεμούν δίκες για την υπόθεση της τουρκικής Χάλκ Μπάνκ αλλά και η έκδοση του Γκιουλέν τον οποίο ζητά επίμονα η Τουρκία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του