ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Τανάγρας Πολύκαρπος

tanagrras 1


Εκοιμήθη πριν από λίγο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κυρός Πολύκαρπος.
Ο μακαριστός Επίσκοπος Τανάγρας Πολύκαρπος, γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1933 στην Αυλίδα Ευβοίας.

Της εγκυκλίους σπουδές του περάτωσε στα σχολεία της πόλεως Χαλκίδος. Έλαβε πτυχίο το 1957 από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατετάγη στο Στρατό και υπηρέτησε επί διετία εις την Τ.Υ.Σ.
Μετά την απόλυση του εκάρη Μοναχός υπό του Πνευματικού πατρός Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Τζοβλά στο Παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μέσα Παναγίτσα) Σουβάλας Χαλκίδος την 7ην Ιουλίου 1959, αφού προηγουμένως ενεγράφη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος στην Λίμνη Ευβοίας.
Στις 8 Ιουλίου 1959 χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Μητροπολίτου Χαλκίδος Γρηγορίου στο Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Μητροπολιτικού Οικήματος.
Στις 26 Οκτωβρίου 1959 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος υπό του Μητροπολίου Χαλκίδος Γρηγορίου, ο οποίος του απένειμε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.
Στην συνέχεια διορίσθηκε Εφημέριος του Ιδρύματος Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, εκεί υπηρέτησε έως τον Οκτώβριο του 1960, μετακινήθηκε στη Χαλκίδα και ανάλαβε την θέση του Πρωτοσυγκέλλου και παρέμεινε σε αυτή επί 33 έτη.
Διωρίσθηκε εφημέριος και Ιεροκήρυξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος. Το 1992 συμπλήρωσε 35ετία έλαβε σύνταξη ως Ιεροκύρηξ της Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Τον ίδιο χρόνο μετετέθη στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, με τις ευλογίες του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λειβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου θεμελίωσε Ιερά Μονή και εγκατέστησε γυναικεία αδελφότητα στην περιοχή Σκούρτα Βοιωτίας.
Μέχρι της εγκαταστάσεως της αδελφότητας στο Μοναστήρι γενομένης την 1ην Ιουλίου 1998 περιέρχεται στην Επαρχία Θηβών κυρίως, και κήρυττε και λειτουργούσε. Άσκησε και ασκεί την διακονία του κηρύγματος, της κατηχήσεως, της Θείας Λειτουργίας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.
Στις 10 Μαΐου 2010 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Τιτουλάριος Επίσκοπος παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας, η χειροτονία του τελέσθηκε στις 22 Μαΐου 2010 στο Καθολικο της Ιερού Ησυχαστηρίου Ανάληψεως του Κυρίου Σκούρτων Βοιωτίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του