Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στάζουν μίσος οι Αλβανοί – Συγκλονίζει η μάνα του ήρωα: «Έριξαν το μπουφάν του παιδιού μου στα σκυλιά»! – «Όχι» των Αλβανών σε Έλληνα ιατροδικαστή






Κάτι θέλουν να κρύψουν τα Τίρανα, αυτό συνάγεται από την περίεργη σταση των Αλβανών. Απερρίφθη από τις αλβανικές αρχές το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να εξεταστεί η σορός του από Έλληνα ιατροδικαστή.



Όπως εξήγησε και η μητέρα του 35χρονου μιλώντας στο ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, οι αλβανικές αρχές έδιναν στην οικογένεια από την πρώτη ημέρα τη σορό του γιου τους. Ωστόσο, η οικογένεια δεν προχώρησε στην κηδεία και στην ταφή καθώς επιθυμεί να εξετάσει τη σορό του γιου τους Ελληνας ιατροδικαστής.

Αν και νωρίς το πρωί η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα εμφανιζόταν αισιόδοξη ότι οι αλβανικές αρχές θα κάνουν δεκτό το αίτημα της οικογένειας, τελικά, όπως αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, απερρίφθη.

Η οικογένεια, τώρα, κατά πληροφορίες, ετοιμάζεται να καταθέσει εκ νέου, σχετικό, αίτημα.


Συγκλονίζει η μάνα




«Κανένας δεν μας εξηγεί τι συνέβη», είπε η μητέρα του 35χρονου.

Η κυρία Κατσίφα είπε ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας, καθώς έψαχναν το παιδί της, τα έριξαν όλα κάτω, έσπασαν την πόρτα (η ίδια ζητούσε εισαγγελέα) και άρπαξαν το μπουφάν του παιδιού της για να το μυρίσουν τα σκυλιά και να μπορέσουν να τον εντοπίσουν.

Ερωτώμενη γιατί πιστεύουν ότι οι αλβανικές αρχές σκότωσαν το γιο της, η κυρία Κατσίφα είπε ότι έχουν μίσος για τον ελληνισμό, δεν χωνεύουν την Ελλάδα και τη βόρεια Ηπειρο. «Ποτέ το παιδί μου δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, όλα τα χρόνια σήκωνε σημαία και στόλιζε το χωριό και την εκκλησία. Ηταν λεβέντης, δεν ήταν κοιμισμένος, μου το φάγανε το παιδί, ήθελαν να μου το λυγίσουνε».

«Είμαστε φοβισμένοι στο χωριό, είμαστε σκλαβωμένοι», κατέληξε.



Δείτε βίντεο:

Τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας, «βράζουν» τις τελευταίες ώρες για την υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Μια υπόθεση που (τουλάχιστον) για την ώρα παραμένει «σκοτεινή», αφού οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Ελληνας ομογενής από τους Αλβανούς αστυνομικούς παραμένουν αδιευκρίνιστες, προκαλώντας διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα.
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ αυξάνονται τα αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για «την επόμενη ημέρα» στους κόλπους της Ομογένειας.
Οι ομογενείς αντιδρούν στη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα περί «εξτρεμιστικής τρέλας», κάνουν λόγο για «εν ψυχρώ εκτέλεση» και καταγγέλλουν την αλβανική πλευρά για προσπάθειες «αφανισμού της μειονότητας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του