Ελεύθερος σήμερα ο Γιάννος – Επιστρέφει αύριο για την απολογία του





Ελεύθερος αφέθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου μέχρι αύριο που θα επιστρέψει στους ανακριτές διαφθοράς για να συνεχίσει την απολογία του. Εν τω μεταξύ, επί 12 ώρες κατέθετε την Δευτέρα ενώπιον των ανακριτών ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα, ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών.

Η κατάθεση ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου, διήρκεσε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, και διακόπηκε λόγω κόπωσης για να συνεχιστεί την Τρίτη.

Μάλιστα, κάποιες στιγμές οι τόνοι λέγεται πως ανέβηκαν λόγω των επίμονων ερωτήσεων των ανακριτών για θέματα της δικογραφίας.

Η συζυγός του πρώην υπουργού Σταύρούλα Κουράκου επίσης κατηγορούμενη για το ίδιο αδίκημα θα απολογηθεί τελικά αύριο στους ανακριτές, αν και η αρχική κλήση της ήταν για σήμερα.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το Law and Order, το ζεύγος Παπαντωνίου αντιμετωπίζει ένα βαρύτατο, πολυσέλιδο κατηγορητήριο που σχετίζεται με τη σύμβαση Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξι φρεγατών τύπου «S», η οποία κατά τη δικαιοσύνη ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με 400 εκατ. ευρώ.
Στο «κατηγορώ» των ανακριτών περιγράφονται μάλιστα αναλυτικά οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία που χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του για να διακινήσουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, από αυτούς τους λογαριασμούς χρησιμοποιήθηκαν 35 «υπολογαριασμοί» μέσω των οποίων φέρεται να εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων, προκειμένου να «χάνεται» κάθε φορά η πηγή της προέλευσης κάθε επιμέρους χρηματικού ποσού. Τα επίμαχα χρηματικά ποσά – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο – κατέληγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό, μέσω του οποίου διαμοιράζονταν εν συνεχεία και πάλι σε άλλους λογαριασμούς, στους οποίους εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου και εν τέλει, κατά τους ανακριτές, ο ίδιος ο Γ. Παπαντωνίου ως τελικός αποδέκτης αυτών.

Για όλα τα παραπάνω ο πρώην υπουργός έχει δεχθεί από τους ανακριτές πληθος ερωτήσεων με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες τόσο με τις απαντήσεις που δίνει όσο και με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε.

Όπως φέρεται να λέει μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος του καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής.

Ακόμη, ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται να προβάλλει στους ανακριτές και`το επιχείρημα πως ο ίδιος από την αρχή είχε θέσει στη διάθεσή τους και τους ελβετικούς λογαριασμούς και πως «αποδείχθηκε μέτα από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι». Όπως φέρεται να λέει «είχαν εξάλλου ανοίξει πριν απο 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ´80« όταν ο ίδιος φέρεται να ζούσε και να εργάζονταν στο εξωτερικό.
«Όσοι προσπαθούν να συνδεσουνν τις αναληψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιουν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβουν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπωντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό» φέρεται να λέει ο πρώην υπουργός προσθέτωντας πως «τα περί δαιδαλωδων διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος» και «δόλιες συρραφες δήθεν στοιχείων».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των φρεγατών φέρεται να αναφέρει πως «η υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των έξη φρεγατών διασφάλισε απολύτως το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου και ενίσχυσε την εθνική ασφάλεια».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του