«ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ! ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ» – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ Α.Τ ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ;; – ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ






Είναι λίγα λεπτά μετά την επίθεση με «βροχή» από βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Ομονοίας, το βράδυ της Δευτέρας (15.10.2018) και επικρατεί πανικός. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί. «Θα σας σκοτώσουμε! Σήμερα θα πεθάνετε» φώναζαν, σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες την ώρα που έκαναν την επίθεση με τις μολότοφ το βράδυ της Δευτέρας στη Βερανζέρου.
Η κατάσταση που επικρατεί στο σημείο καταγράφηκε από ερασιτεχνικά βίντεο. Όπως αυτό που θα δείτε παρακάτω. Στην «καρδιά» της Αθήνας, σε μια περιοχή που θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας, 50 κουκουλοφόροι έφτασαν ανενόχλητοι έως το Α.Τ. Ομονοίας, πέταξαν μολότοφ, έκαψαν κλούβα και αυτοκίνητα, πέταξαν βόμβες μέχρι και στο κρατητήριο και έφυγαν όπως… πήγαν, ανενόχλητοι. Μέσα σε μερικά λεπτά κατάφεραν να ξεφτιλίσουν τα σχέδια της αστυνομίας για τις πεζές περιπολίες και τον… «Περσέα».






Νέος κύκλος επιθέσεων από τους «μπαχαλάκηδες» μέχρι την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου – Προβληματισμός για τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας
«Η υπόθεση του Ζάκ Κωστόπουλου ήταν η αφορμή για την επίθεση στο Α.Τ Ομόνοιας… Ένας νέος κύκλος επιθέσεων από τους μπαχαλάκηδες ξεκίνησε και όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά δηλαδή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι θα υπάρξουν και νέες καταδρομικές επιθέσεις με αστυνομικούς στόχους».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ερμηνεύει τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο Τμήμα της Ομόνοιας. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μια άκρως σημαντική υπόθεση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επίθεση από τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες» χωρίς καμία αστυνομική υπηρεσία να αντιληφθεί το παραμικρό. Μάλιστα, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξακριβώσουν ούτε από που εμφανίστηκαν, ούτε πως διέφυγαν από το σημείο μετά την καταδρομική ενέργεια. Δεν έγινε δε, ούτε μια προσαγωγή, αν και στην περιοχή υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που όμως ενημερώθηκαν με καθυστέρηση και συνεπώς ήταν αναποτελεσματικές.

16 αστυνομικοί του Α.Τ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και περιπολικό στο «Κόκκινο»

Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των αστυνομικών και η διάθεση δυνάμεων του Α.Τ Ομόνοιας που αστυνομεύει το κέντρο της πρωτεύουσας.

Yπάρχουν 293 οργανικές θέσεις εκ των οποίων:

– Η υπάρχουσα είναι 186, οι αποσπασμένοι 47 και η παρούσα 139.

Από τους 139:

– 5 άτομα σε ανατροφή τέκνου
– 2 σε υπηρεσία γραφείου
-3 πολιτικοί υπάλληλοι
– 3 στην υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα
– 16 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
– 5 στην Εβραϊκή Συναγωγή

Έτσι, μένουν 105 άτομα για τους παρακάτω στόχους:

– 4 σταθμούς μετρό
– 3 υπουργεία (2 σκοπιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μια στο Υγείας)
– Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ φύλαξη σε δύο ακόμα κόμματα (Δημοκρατική Αριστερά και Ένωση Κεντρώων)
– Διάθεση αστυνομικών για πεζές περιπολίες στο Σύνταγμα και στο Εφετείο.
– 3περιπολικά την ημέρα με ειδικές εντολές (επιτήρηση στόχων) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διαταγή από τη Δευτέρα να βγουν άλλα τρία οχήματα σε όλα τα ωράρια δηλαδή 6 περιπολικά στο σύνολο.
– 1 περιπολικό στον σταθμό “Κόκκινο”
– 1 περιπολικό σε εταιρεία πλειστηριασμών στην Καλλιθέα.

Τους αιφνιδίασαν

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και τις καταθέσεις των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο σημείο στην επίθεση πήραν μέρος περισσότεροι από 50 κουκουλοφόροι. Πετάχτηκαν από διαφορετικά σημεία, στη συμβολή της Γ΄Σεπτεμβρίου με τη Βεραντζέρου και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη, επιτέθηκε με μολότοφ στο βαν των πεζών περιπολιών απειλώντας να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς που ήταν εκεί, η δεύτερη έριξε περισσότερες από επτά μολότοφ στον σκοπό του Α.Τ Ομονοίας και η τρίτη προσπαθούσε με μολότοφ να “ξηλώσει” την πινακίδα του Τμήματος αδιαφορώντας ή μη γνωρίζοντας ότι πίσω ακριβώς βρίσκονταν τα ανοικτά παράθυρα των κρατητηρίων και αν περνούσαν μέσα μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό οι κρατούμενοι θα κινδύνευαν να καούν ζωντανοί. ‘Άλλωστε δεν υπήρχε διέξοδος σε περίπτωση που τα κρατητήρια έπιαναν φωτιά καθώς το συγκεκριμένο Α.Τ διαθέτει μόνο μια είσοδο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο τρόπος που έδρασαν οι κουκουλοφόροι δείχνει ότι ήθελαν θύματα ενώ το γεγονός ότι φώναζαν “Θα σας σκοτώσουμε” μαρτυρά ότι σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς ζητούσαν αίμα ενστόλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ με την κωδική ονομασία “Περσέας” και έχει να κάνει με τις πεζές περιπολίες και την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων.

Ο «Περσέας» έγινε «Προμηθέας»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας τονίζει πως «Η ελευθερία και ανεξαρτησία που αισθάνονται οι αναρχικοί κουκουλοφόροι τους έχει αποθρασύνει και κατεβαίνουν και επελαύνουν στις υπηρεσίες με σκοπό να κάψουν και να καταστρέψουν. Την αποθράσυνση αυτή τους την έχει δώσει χρόνια η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και τη διατηρεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία μαζί με τη φυσική ηγεσία που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς” ενώ αναφερόμενος στο νέο σχέδιο με την κωδική ονομασία Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης (Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ) σπεύδει να υπογραμμίσει ότι “Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις και διαταγές όπως η τελευταία η χθεσινή του Περσέα που έκανε εγκαίνια αλλά εγκαινίασαν οι κουκουλοφόροι καταλήγουν σε Προμηθέα. Προμηθέα δεσμώτη επειδή δεν υπάρχουν αστυνομικοί να υλοποιήσουν τις διαταγές και δεν μπορούν να κλωνοποιηθούν αστυνομικοί εφόσον δεν υπάρχουν. Και ολόκληρες υπηρεσίες, ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ούτε αστυνομικό για δείγμα να περιπολήσει».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του