ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ! ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΔΗ «ΠΑΡΕΛΘΟΝ» Ο ΜΑΔΟΥΡΟ – ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ BLACKWATER ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ – 5.000 ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ






Στη µάχη για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο έχει ριχθεί µε ιδιαίτερο ζήλο ο ιδρυτής της γνωστής εταιρείας µισθοφόρων, ιδιωτικής φύλαξης και ιδιωτικών στρατών Blackwater, Eρικ Πρινς, σύµφωνα µε πληροφορίες που µετέδωσε το Reuters.

Οπως αναφέρει στο αποκλειστικό του θέµα το πρακτορείο, επικαλούµενο µαρτυρίες τεσσάρων πηγών, ο Ερικ Πρινς, που είναι ένθερµος υποστηρικτής του προέδρου Ντόναλντ Τραµπ, έχει συναντήσεις επί συναντήσεων µε ανθρώπους µε επιρροή και πλούσιους Βενεζουελάνους που ζουν στις ΗΠΑ ούτως ώστε να εξασφαλίσει χρηµατοδότηση για την πρόσληψη 5.000 µισθοφόρων για λογαριασµό του Χουάν Γκουαϊδό. Οι συναντήσεις γίνονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε εδώ το «έργο» της συγκεκριμένης εταιρείας: Blackwater: Η αμαρτωλή εταιρεία που εκτελεί τις «βρώμικες» δουλειές (BINTEO)

Τις πληροφορίες του Reuters απέφυγαν να σχολιάσουν αξιωµατούχοι του Λευκού Οίκου, άνθρωποι του περιβάλλοντος Γκουαϊδό αλλά και ο εκπρόσωπος του Πρινς, Μαρκ Κοέν. Πιο συγκεκριµένα, ο Κοέν υποστήριξε ότι «ο Πρινς δεν κάνει σχέδια για να επιχειρήσει ή να υλοποιήσει επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα». Τις πληροφορίες δεν σχολίασαν ούτε εκπρόσωποι της κυβέρνησης Μαδούρο. ∆ύο όµως από τις πηγές του Reuters που φέρονται να έχουν άµεση εικόνα για τα σχέδια του Ερικ Πρινς ανέφεραν ότι υπάρχει αναλυτικό σχέδιο, το οποίο ξεκινά µε επιχειρήσεις κατασκοπείας και πληροφοριών και εντέλει καταλήγει στην ανάπτυξη 4.000 µε 5.000 µισθοφόρων από την Κολοµβία και άλλες χώρες της Λατινικής Αµερικής.



Oπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το σχέδιο Πρινς προβλέπει οι µισθοφόροι να είναι από χώρες της Λατινικής Αµερικής γιατί η παρουσία Αµερικανών πολιτών στις επιχειρήσεις δεν θα γινόταν το ίδιο εύκολα ανεκτή από την κοινή γνώµη. Σύµφωνα µε το πρακτορείο, ο Πρινς για να πετύχει τον στόχο του έχει θέσει ως κατώτατο όριο τα 40 εκατοµµύρια δολάρια σε χρηµατοδότηση από ιδιώτες επενδυτές. Με τον δικό του στρατό Παράλληλα, θέλει να του δοθεί πρόσβαση σε χρηµατοδότηση από τα «παγωµένα» περιουσιακά στοιχεία του πετρελαϊκού τοµέα της Βενεζουέλας, τα οποία ανέρχονται σε πολλά δισεκατοµµύρια δολάρια.


Σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρινς στις συναντήσεις που έχει ανά τον κόσµο υποστηρίζει πως ο Γκουαϊδό έχει τη δικαιοδοσία να έχει τον δικό του στρατό, καθώς έχει αναγνωριστεί από αρκετές χώρες ως ο νόµιµος ηγέτης της χώρας. Σηµειώνεται ότι ο Πρινς τυχαίνει να είναι αδελφός της υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Τραµπ, Μπέτσι ντε Βος. Ο ίδιος είχε µάλιστα κάνει και σηµαντικές δωρεές υπέρ της προεκλογικής καµπάνιας του Ντόναλντ Τραµπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του