ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΕΡΕΣ ΙΡΑΝ ΕΠΙ ΧΟΜΕΪΝΙ ΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ – ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ





Περικυκλωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι από σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι «ενισχύει την επιτήρηση» αυτού του κτιρίου, το οποίο είναι άδειο αφότου οι δύο χώρες διέκοψαν τις σχέσεις τους.

Δεκάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή και εμπόδιζαν τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο τεράστιο συγκρότημα. Μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου δεν κατάφερε να φωτογραφίσει ή να βιντεοσκοπήσει την πρεσβεία, ακόμη και από απόσταση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, κατ’ εντολή των δυνάμεων ασφαλείας, θυμίζοντας σε όλους την «κρίση των ομήρων» το 1979 στην Τεχεράνη όταν αμερικανοί διπλωμάτες κρατήθηκαν όμηροι επί 444 ημέρες με τις ευλογίες του φανατικού Αγιατολάχ Χομεϊνί.

«Ζήτησα να ενισχυθεί η επιτήρηση και η προστασία στο κτίριο που στέγαζε την πρεσβεία των ΗΠΑ, το οποίο ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση», ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μαδούρο, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. «Θα την προστατεύσουμε κι άλλο, επειδή η Βενεζουέλα σέβεται (…) το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας την εκδίωξη, από την αμερικανική αστυνομία, ακτιβιστών που είχαν καταλάβει το κτίριο της βενεζουελάνικης πρεσβείας στην Ουάσινγκτον. Οι τελευταίοι τέσσερις ακτιβιστές, που στηρίζουν τον Μαδούρο, συνελήφθησαν χθες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε λόγο για μια «βάρβαρη ενέργεια» η οποία καταπατά το διεθνές δίκαιο.

Ο στόχος των ακτιβιστών ήταν να μην μπορέσουν να μπουν στη διπλωματική αποστολή οι εκπρόσωποι του Χουάν Γκουαϊδό, του ηγέτη της αντιπολίτευσης που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος. Οι διπλωμάτες της κυβέρνησης του Μαδούρο εγκατέλειψαν την πρεσβεία στις 24 Απριλίου.

Ουάσινγκτον και Καράκας διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους όταν οι ΗΠΑ αναγνώρισαν ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας τον Γκουαϊδό, τον Ιανουάριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του