ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟ Τη Δευτέρα η πρόταση μομφής για Πολάκη -Εκανε μαζί του διακοπές ο Τσίπρας στην Κρήτη



Ο Παύλος Πολάκης μιλά με τον Αλέξη Τσίπρα


Την Δευτέρα θα κατατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, για τα όσα απαράδεκτα είπε σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και τα επιδόματα.




Πρόταση μομφής που όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Παπαδάκη, ήταν μια «ηθική υποχρέωση απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο», που είναι και υποψήφιος της ΝΔ στις ευρωεκλογές.




Η εξέλιξη πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας που προς το παρόν απολαμβάνει τις διακοπές του παρέα με τον κ. Τσίπρα στην Κρήτη. Γεγονός που είναι ένα ακόμα μήνυμα από την πλευρά του πρωθυπουργού και προς τα στελέχη του ή κυρίως προς τα στελέχη του που δυσφορούν με το κόστος που πληρώνουν προεκλογικά, από τις απρέπειες του κ. Πολάκη, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του…




Η πρόταση μομφής θα μετατραπεί αμέσως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις γιορτές του Πάσχα, όταν ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι με το που θα κατατεθεί η πρόταση μομφής, θα ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή η συζήτηση για τον Παύλο Πολάκη θα παραπεμφθεί στο μέλλον, κάθε συζήτηση και άλλη δραστηριότητα στην Βουλή θα διακοπεί αμέσως, και θα ξεκινήσει- μετά ενδεχομένως από ένα διάλειμμα ολίγων ωρών- η τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της τρίτης ημέρας, με φανερή ψηφοφορία.




Η δήλωση εκείνη του Αλέξη Τσίπρα με την οποία παρείχε πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη, το ανοίκειο ύφος του οποίου το απέδωσε στον αψύ χαρακτήρα των Σφακιανών, εξέπληξε πολλούς. Πόσο μάλλον που είχε προηγηθεί ένα μπαράζ δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσαν τον Παύλο Πολάκη να ζητήσει συγνώμη, και διαχώριζαν την θέση τους, από το προσβλητικό ύφος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Με κορυφαία αντίδραση αυτήν του Νίκου Φίλη, που δήλωσε στην Ολομέλεια ότι οι αναφορές του Παύλου Πολάκη, δεν συνάδουν με την ηθική της αριστεράς και πρόσθεσε ότι τα λεγόμενά του, εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά όπως επισημαίνουν όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ακριβώς αυτές οι αναφορές, που έκαναν την στήριξη του Παύλου Πολάκη μονόδρομο για τον πρωθυπουργό.




Αφού σε διαφορετική περίπτωση, αν άφηνε δηλαδή να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση, θα βρισκόταν στην δυσάρεστη θέση να βρίσκεται σε άμυνα και να δέχεται πυρά και από την αντιπολίτευση και από την συμπολίτευση, σε περίπτωση δε που υπήρχαν απώλειες στην σχετική ψηφοφορία, γεγονός καθόλου απίθανο, θα οδηγούνταν υποχρεωτικά στην απόλυση του συνεργάτη του.




Η κοινή εμφάνιση όμως του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη στην Κρήτη, παρά τον σάλο που έχουν προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης οι κατά τακτά χρονικά διαστήματα απρεπείς και αήθεις δηλώσεις του κ. Πολάκη, δείχνει και κάτι παραπάνω.




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



Αήθης επίθεση του Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22|04|2019 | 23:19



Τσουνάμι οργής για την κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη μετά την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο

ΕΛΛΑΔΑ 24|04|2019 | 09:22

Κατ αρχάς, ότι υπάρχει μια προσωπική, φιλική σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη, όσο κι αν εκ πρώτης όψεως οι δυο χαρακτήρες μοιάζουν ασύμβατοι, που προφανώς παίζει τον ρόλο της. Αλλά δείχνει ακόμα όμως, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να φορτωθεί το βάρος του Παύλου Πολάκη, ήταν μια συνειδητή πολιτική κίνηση, που έχει να κάνει με τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου ο ρόλος του «αντισυμβατικού» και «αντισυστημικού» Παύλου Πολάκη είναι κρίσιμος για τους εναπομείναντες οπαδούς της ριζοσπαστικής αριστεράς και ο κ. Τσίπρας δεν εχει την πολυτέλεια να τον θυσιάσει, υπό την πίεση μάλιστα της αντιπολίτευσης.




Αλλά η στήριξη στο ήθος και το ύφος του Παύλου Πολάκη, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας κάνει μαζί και διακοπές, διατυμπανίζοντας την ταύτιση μαζί του, έχει φυσικά και κόστος. Το οποίο επωμίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός. Κόστος πολιτικό, αφού οι συμπεριφορές και οι δηλώσεις Πολάκη δεν συνάδουν φυσικά με την προσπάθεια «κανονικοποίησης» του κυβερνώντος κόμματος. Ούτε με την επιχειρούμενη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς, με την απομάκρυνσή του από τις συμπεριφορές και την συνθηματολογία των αγανακτισμένων του 2012.




Το «βαρίδι» Πολάκης όμως είναι ταυτόχρονα και μια βραδυφλεγής βόμβα που κρύβει κινδύνους για την ευστάθεια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο και αν η σχετική συζήτηση καθυστερεί με πρωτοβουλία του Προεδρείου της Βουλής, είναι θέμα χρόνου να φθάσει στην Ολομέλεια, η συζήτηση για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, μετά την μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας τους και την διαρροή των ηχογραφημένων αποσπασμάτων σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που και πάλι ο κ. Πολακης κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών- όπως έκανε στην περίπτωση της μήνυσης εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Αδωνι Γεωργιάδη- θα υπάρξει τέτοιος σάλος, θα υπάρξουν τέτοιες αντιδράσεις, που εκτός από εσωκομματικές συνέπειες, θα έχουν και διεθνείς προεκτάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν την δικαστική έρευνα, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα δυσάρεστες για το νέο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο Αλέξης Τσίπρας.




Δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας για τον Παύλο Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στον Ant1 ότι «όλος ο πολιτικός βίος του κ. Πολάκη είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω και φασιστικός». Και πρόσθεσε ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης σημαίνει ότι «παίρνει πάνω του τον κ. Πολάκη και ταυτίζει και όλη την κυβέρνησή του με τον κ. Πολάκη»… Η κάλυψη που προσφέρει στον υβριστή υπουργό του, σημαίνει- είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος.







Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/deytera-protasi-momfis-gia-polaki-diakopes-tsipras

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του