Ενοχλούνται οι Τούρκοι από τις πτήσεις των ελληνικών P-3B Orion σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο – Τινάζουν τα ΜΟΕ στον αέρα με τις απαιτήσεις τους




Σφοδρή ενόχληση παρουσιάζει ο τουρκικός τύπος ( αμυντική ιστοσελίδα) για την επιχειρησιακή λειτουργία του πρώτου εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους ΑΦΝΣ P-3 Orion στις 17 Μαΐου στο ελληνικό Αρχιπέλαγος και την Μεσόγειο.



«Η Ελλάδα με αυτού του τύπου τα αεροσκάφη θα μπορέσει να παρακολουθήσει από πολύ κοντά, τις αυξανόμενες δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», γράφει το άρθρο προφανώς ενοχλημένο από την μόνιμη ελληνική παρουσία πάνω από τα τουρκικά πλοία που σουλατσάρουν σε δύο θάλασσες ενόψει πιθανών νέων προκλήσεων.

Του ενόχλησε επίσης η υποστήριξη των ΗΠΑ και της Lockheed Martin στον εκσυγχρονισμό μαζί με την ΕΑΒ, των αεροσκαφών P-3B, καθώς και η μεταφορά τεχνογνωσίας.

Γράφουν ότι τα ελληνικά αεροσκάφη P-3B είναι εφοδιασμένα με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, και θα έχουν 15.000 ώρες πτήσης ζωής.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και Ελλάδος υπογράφτηκε συμφωνία για 5 αεροσκάφη αυτού του τύπου, τα οποία θα αναβαθμίσουν τις δυνατότητες του ελληνικού ΠΝ σε Αιγαίο και Μεσόγειο, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.




Πρόκειται για μια γραμμή που υπακούει στα κελεύσματα του Τούρκου ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ και των απαιτήσεων του να μην προκαλεί η ελληνική ΠΑ σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο με τις αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών, την ίδια στιγμή που είχαμε στην Αθήνα συνεδρίαση Ελλάδος –Τουρκίας για τα περιβόητα ΜΟΕ.

Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι η Τουρκία αναμένει να μην βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλητικές ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι ειλικρινή μας προσδοκία να μην επιτρέπονται προκλητικές πράξεις και ανεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες δεν βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε κατά τη διάρκεια άσκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως πρόσθεσε, «η επιθυμία και η προσδοκία μας είναι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας – που έχει τις μεγαλύτερες ακτές της Ανατολικής Μεσογείου – και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” να γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα ζητήματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα μας», σημείωσε.


Συμπλήρωσε επιπλέον ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.

Αυτές και πολλές άλλες ήταν οι θρασύτητες απαιτήσεις των Τούρκων κατά την συνεδρίαση των ΜΟΕ στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί που ήρθαν μας ζητούσαν, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, να τεθεί όριο στην απόσταση προσέγγισης ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, κάτι που το αρνηθήκαμε βέβαια.

Το θέμα όμως δεν είναι… το τι παράλογο και εξωφρενικό μας ζητούν οι Τούρκοι κάθε τρεις και λίγο, (οι οποίοι μετά την συμφωνία των Πρεσπών έχουν ξεσαλώσει εντελώς), αλλά η θρασύτητα τους , η οποία δεν έχει πραγματικά όρια.

Αυτή η θρασύτητα μπορεί να οδηγήσει όμως ακόμα και σε πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο και την Κύπρο, μιας και η Άγκυρα διαπιστώνει συνεχή ελληνική υποχωρητικότητα παντού, και θέλει να φτάσει την πίεση προς την χώρα μας στο τέρμα και την αποδοχή των προκλητικών απαιτήσεων της.

Σε προχθεσινό άρθρο μας αναφέραμε ότι σκηνικό πολέμου έχει στήσει η Άγκυρα σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο μέσω της μεγάλης άσκησης «Θαλασσόλυκος». Ο Τούρκος διοικητής επιχειρήσεων παραδέχεται ανοικτά πως στα πλαίσια του «Θαλασσόλυκου» πραγματοποιούνται ασκήσεις με σενάριο κρίσης και πολέμου, καθώς και επιθετικές επιχειρήσεις κατάληψης εδαφών.

Ο αντιναύαρχος Μπαγτζίογλου, παραδέχθηκε ότι η άσκηση «Θαλασσόλυκος» έχει επιθετική μορφή, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι περιλαμβάνει προσομοιώσεις επιχειρήσεων ελέγχου θαλάσσιας περιοχής, κατάληψης περιοχών και «καταστροφής στόχων με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Καταλήγοντας, ο διοικητής επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, είπε ότι «στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο το τουρκικό ναυτικό υπερέχει σε αποτελεσματικότητα, τόσο σε επίπεδο ετοιμότητας, όσο και στον αριθμό των διαθέσιμων μονάδων».

Προβολή εικόνας στο Twitter



Nicos Triantis@NTriantis



#Turkish #UAV with transponder number #TCB810 near 8 hours since 02:00 local time surveillance flight across the #Greek-Turkish border. In the flight beginning during the night (before 02:00 LT) there is an indication for a flight over or near the #Kastelorizo inslans complex.
12
10:42 π.μ. - 15 Μαΐ 2019
19 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter









Nicos Triantis@NTriantis



#TurkishCoastGuard aircraft #CN235M-100MPA on a surveillance mission across the #Greece-Turkey border. Transponder name MARTI95
2
9:35 μ.μ. - 17 Μαΐ 2019
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Nicos Triantis

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter





Αυτά τα «ωραία» ακριβώς ετοιμάζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, ειδικά στα ΝΑ κοντά στα Δωδεκάνησα, ενώ τουρκικά drone εδώ και μέρες σαρώνουν τα μικρασιαστικά παράλια καταγράφοντας τα πάντα στα ελληνικά νησιά.

Χθες γέμισε ο ουρανός στην Καισάρεια από εκατοντάδες Τούρκους αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν ρίψη από ελικόπτερα CHINOOK και μεταφορικά αεροσκάφη C-130 και C-160.

Πρόκειται για δυνάμεις της επίλεκτης 1ης Ταξιαρχίας καταδρομών οι οποίοι εκτελούν επίσημα στρατιωτική άσκηση, αλλά ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί και να πρόκειται για προσωμοίωση πολεμικών επιχειρήσεων, όπως συνέβη και στην άσκηση Θαλασσόλυκος-2019 .

Όλα αυτά είναι σε γνώση της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που μέσω του πρωθυπουργού θέλει ανοικτούς διαύλους με τον Ερντογάν.

Πρόκειται για λάθος περιωπής ιστορικής φύσεως απέναντι σε μια άκρως αλαζονική και επικίνδυνη Τουρκία, μιας και όπως είχε δηλώσει το 1940 ο Γ.Τσώρτσιλ στον Βρετανό ΥΠΕΞ για τον Αδόλφο Χίτλερ, » Δεν διαπραγματεύεσαι ποτέ με μια τίγρη όταν το κεφάλι σου είναι μέσα στο στόμα της».






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του