Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες νεκροί στη Συρία! – Δολοφονήθηκαν από φιλοτουρκική τρομοκρατική οργάνωση





Ένα περίεργο δημοσίευμα κυκλοφορεί τα τελευταία λεπτά στα Τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την yeniakit, η οποία στηρίζει το καθεστώς Ερντογάν, τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια μάχης στη Συρία.




Η ανακοίνωση έγινε από την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat al-Wataniya al-Tahrir. Για όλους όσοι γνωρίζουν, η οργάνωση αυτή υποστηρίζεται από την Άγκυρα και εδώ η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Πάντως το Ρωσικό ΥΠΑΜ διαψεύδει την σχετική είδηση (σύνηθες φαινόμενο).




Yeni Akit Gazetesi
✔@yeniakit




Kriz kapıda! Resmen duyurdular: 4 Rus askerini öldürdük #Suriye #Rusyahttps://www.yeniakit.com.tr/haber/kriz-kapida-resmen-duyurdular-4-rus-askerini-oldurduk-735788.html …

10:13 μ.μ. - 2 Μαΐ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter


Kriz kapıda! Resmen duyurdular: 4 Rus askerini öldürdük

Jabhat el-Wataniya el-Tahrir (Ulusal Kurtuluş Cephesi) örgütü, Suriye'de 4 Rus askerini öldürdüklerini duyurdu.yeniakit.com.tr

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Yeni Akit Gazetesi






Μην ξεχνάμε πάντως, ότι είχαμε άλλη μια απώλεια πριν λίγο με εμπλοκή Τουρκίας, καθώς όπως πρώτο ανέφερε στην Ελλάδα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν αμερικανό στρατιώτη!



ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ




Το Καζακστάν φιλοξένησε πριν λίγες ημέρες τον νέο γύρο συνομιλιών της ομάδας της Αστάνα. Πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται από την Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν και αφορά την επίλυση του προβλήματος του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Στις 25-26 Απριλίου, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των χωρών αυτών, μαζί με εκπροσώπους της Συρίας και άλλων επισκεπτών, συζήτησαν το μέλλον της Συρίας και την ύπαρξη ευκαιριών για έξοδο από την κρίση.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης μπορούν να κατονομαστούν ως μέτρια, και αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Επίσης οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του «πλαισίου της Γενεύης», υποστηριζόμενες από τις χώρες του ΟΗΕ και τις χώρες της Δύσης, δεν έφεραν κανένα όφελος.

Η Συρία, ήταν σε κατάσταση πολέμου και παραμένει έτσι, ενώ ορισμένα από τα προβλήματά της επιδεινώνονται επικίνδυνα. Για παράδειγμα, οι κίνδυνοι διαχωρισμού της χώρας υφίστανται ήδη, μετά την αυτοανακηρυχθείσα περιοχή των Κούρδων της Rojava, ενώ βορειοδυτικά ευρίσκεται ο τουρκικός στρατός.


Ο στρατηγός και στρατιωτικός εμπειρογνώμων της Συρίας, Χάσεμ Χασούν, δήλωσε μετά τη συνάντηση της Αστάνα, ότι θα πρέπει να επαναληφθεί η στρατιωτική επιχείρηση του Συριακού Στρατού και των Ρώσων εναντίον των Τζιχαντιστών.

Στην περίπτωση αυτή, ο στόχος είναι το Idlib, μια πόλη που καταλήφθηκε από μαχητές της αντιπολίτευσης από την περασμένη χρονιά, αλλά μετά από αίτημα της Άγκυρας, αποφασίστηκε να μην εισβάλουν ακόμα Ρώσοι και Σύροι. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η πραγματική λύση στο πρόβλημα περιοχών εκτός συριακής δικαιοδοσίας.

«Αν η Δαμασκός ξεκινήσει έναν πόλεμο και ο Ερντογάν δεν τον σταματήσει, τότε η Τουρκία δεν θα μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι είναι ηγέτης του ισλαμικού κόσμου. Δεύτερον, όλα αυτά απειλούν την Άγκυρα με μια άλλη παρτίδα προσφύγων. Εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμη και ένα εκατομμύριο Σύροι, θα προσπαθήσουν οπωσδήποτε να εισέλθουν στο τουρκικό γειτονικό κράτος, αφού δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πάνε. Αυτό θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στην ήδη προβληματική τουρκική οικονομία, η οποία δέχεται το ένα κτύπημα πίσω από το άλλο από την δύση.

Έτσι, αν η Ρωσία σχεδιάζει πραγματικά έναν πόλεμο στην Συρία, τότε θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί να πολεμήσει όχι τόσο ενάντια στην συριακή αντιπολίτευση, όσο κατά της Τουρκίας», δηλώνει ο ίδιος .

Ο Ρώσος ειδικός πολιτικός επιστήμονας Oleg Gushin πιστεύει ότι στην πραγματικότητα τώρα η επιχείρηση είναι απίθανη.

«Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και χωρίς σαφή συντονισμό με αυτήν, αυτή η επιχείρηση είναι απλώς αδύνατη, αν, φυσικά, η Μόσχα θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Άγκυρα. Προφανώς, τώρα θέλει, έτσι ώστε κάτι άλλο να είναι δύσκολο.

Διότι, αν γίνει οτιδήποτε χωρίς την Τουρκία, τότε για αυτήν, φυσικά, δεν θα είναι κρίση, αλλά πόλεμος με μια χώρα σαν την Ρωσία. Οι πρόσφυγες θα φθάνουν στην χώρα σε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς. Πρέπει να τροφοδοτηθούν, να τοποθετηθούν σε σκηνές και ούτω καθεξής. Όλα αυτά είναι πολύ ακριβά.

Από την άλλη όμως, η Ρωσία θα πρέπει σίγουρα να απαλλαγεί από αυτό το «απόστημα» που είναι κάτω από το χέρι της Τουρκίας. Για εκείνη, αυτό δεν αποτελεί τίποτα καλό η πόλη του Idlib, στην οποία υπάρχουν πολλοί ανεξέλεγκτοι ένοπλοι γενειοφόροι άνδρες που δεν ξέρουν πώς να πολεμήσουν. Πρέπει κάπως να αποφασίσουμε.

Ακόμη δεν είναι γνωστό το πώς. Νομίζω όμως ότι αν ξεκινήσει πραγματικά μια επιχείρηση, θα βρεθεί κάποια επιλογή. Στην πραγματικότητα δεν θα αποφασιστεί ούτε καν στο υψηλότερο επίπεδο αλλά από στρατηγούς, νομίζω», δήλωσε ο ίδιος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του