Απολογισμός ειδικών αστυνομικών δράσεων της τελευταίας εβδομάδας (06-12.08.12)


Στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής 2010 – 2014 και του κεντρικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλες οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, πραγματοποιούν στις περιοχές αρμοδιότητας τους γενικές ή ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις, με τη μορφή τακτικών ή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων.
Οι γενικές αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ οι ειδικές την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές.
Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών κ.λπ. από το προσωπικό της αρμόδιας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κατά περίπτωση, συνδράμουν και συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς (Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Πολεοδομία, Διεύθυνση Υγιεινής κ.λπ.).
Οι αστυνομικές αυτές εξορμήσεις – επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Ενδεικτικά, την τελευταία εβδομάδα, από τη Δευτέρα (06.08.2012) έως και χθες Κυριακή (12.08.2012), πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα πολυάριθμες γενικές και ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις.
Αποκλειστικά στις εξορμήσεις αυτές:
Διατέθηκαν 7.781 αστυνομικοί και 2.816 οχήματα συνολικά, αποκλειστικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σύνθετων δράσεων αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας και συγκεκριμένα προσωπικό Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας καθώς και Υπηρεσιών Αλλοδαπών, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατά τόπο τακτικής αστυνομικής δύναμης.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων του τελευταίου επταημέρου σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (δεν περιλαμβάνεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς":
Ελέγχθηκαν 40.427 άτομα, καθώς και 22.530 οχήματα συνολικά σε όλη την Επικράτεια.
Προσήχθησαν 6.129 άτομα ( 1.276 ημεδαποί και 4.853 αλλοδαποί).
Διαπιστώθηκαν συνολικά 1.487 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν αντίστοιχα και διοικητικές παραβάσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές – Δημοτικές Αρχές.
Συνελήφθησαν 754 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων στην Επικράτεια. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 36 άτομα για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, 333 για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 66 διωκόμενοι με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα, 7 για παραβάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο, 237 για διάφορα ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα κλπ.
Συνελήφθησαν 74 άτομα για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά και κατασχέθηκαν 62 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, 1,2 γραμμάρια κοκαΐνης και 85 κιλά και 773 γραμμάρια κάνναβης,310 γραμμάρια μεθαδόνης ενώ εκριζώθηκαν 9 δενδρύλλια κάνναβης, 1.257 ναρκωτικά χάπια , το ποσό των 6.570 ευρώ, 13 όπλα διαφόρων ειδών και 6 κινητά τηλέφωνα .
Οι γενικές και ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των 14 Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του