Πρώτη "ποδηλατάδα" στο Δίστομο

Μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες πήραν μέρος στην πρώτη «ποδηλατάδα» του Διστόμου, που οργάνωσαν ο Πολιτισμικός Σύλλογος της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις εκατό και οι συμμετέχοντες είχαν ως στόχο να διαδώσουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας, αλλά και (ερασιτεχνικής) άθλησης.
Προς το παρόν ο Α' Ποδηλατικός Γύρος- Βόλτα Διστόμου πρόσφερε στους συμμετέχοντες μία ανεπανάληπτη ομαδική εμπειρία, νέες «οπτικές» σε γνωστές διαδρομές και έβαλε στο κλίμα των δύο τροχών, και της ασφαλούς και προσεκτικής οδήγησης τους μικρούς φίλους του ποδηλάτου. 
Το πιο σπουδαίο όμως ήταν η γνωριμία με την πολύ όμορφη διαδρομή μέσα στα αμπελότοπα- που μνημονεύει και ο Παυσανίας- και από τα οποία βγαίνει το περίφημο κρασί του Διστόμου.
Ενδιαφέρουσα και συμβολική, όμως, ήταν και η επιλογή του Γύρου των μεγάλων ποδηλατών στο Στείρι, το διπλανό χωριό που ανήκει στον ίδιο, ευρύτερο δήμο. Οι μεγάλοι έκαναν 5+5 χιλιόμετρα διαδρομή και οι μικροί περίπου 2,5 χλμ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του