Βοιωτία: Εμφάνιση πράσινου σκουληκιού σε βαμβακοφυτείες της Κωπαΐδας


Με αφορμή τελευταία στοιχεία παγίδων αλλά και επιτόπιων παρατηρήσεων γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας, διαπιστώθηκε κυρίως σε περιοχές του Κωπαϊδικού Πεδίου μεγάλος αριθμός προνυμφών (σκουληκιών) πράσινου σκουληκιού, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πάνω από το οικονομικό όριο. 
Με δεδομένες τις ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες( πτώση θερμοκρασίας), η πιθανότητα έξαρσης των προσβολών είναι πολύ μεγάλη με καταστρεπτικές συνέπειες στην παραγωγή του βαμβακιού.
Όταν οι παραγωγοί διαπιστώνουν περισσότερα από 4 μικρά σκουλήκια έως 1 εκατοστό στα 100 τυχαία φυτά της καλλιέργειας θα πρέπει άμεσα να επέμβουν με εγκεκριμένα σκευάσματα.
Οι πιο κάτω περιοχές του Κωπαϊδικού Πεδίου που παρουσιάζουν προς το παρόν μεγάλη επικινδυνότητα είναι οι: Ορχομενού, Μεσαία πέντε, Φυλάκιο Μαυρέτας, Ξυνός, Καραξύνι, Σωληνάρι, Αγ Σπυρίδων, Καρυά, Βουρνάδα και η περιοχή Ανθοχωρίου εκτός Κωπαϊδας.
Όλοι οι βαμβακοπαραγωγοί της Π.Ε. Βοιωτίας θα πρέπει να εξετάζουν τακτικά τις βαμβακοφυτείες τους.
Πηγη: Αγροτυπος.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του