ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ: Διαβούλευση σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων


ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (GR07)

Ο Δήμος Τανάγρας σας γνωρίζει ότι η διαμόρφωση των Σχεδίων διαχείρισης των Λεκανών Απορροής της χώρας μπαίνει στην τελική της φάση. Τα Σχέδια διαχείρισης καταγράφουν την υφιστάμενη κατάσταση των υδάτων, θέτουν τους στόχους για την κατάστασή τους ως το τέλος του 2015 και καθορίζουν τα Προγράμματα Μέτρων για την επίτευξη των στόχων αυτών.
Στα Σχέδια περιλαμβάνεται και ανάλυση του κόστους του νερού στην κάθε κατηγορία χρηστών κατά περιοχή. Στα Σχέδια αυτά θα καθοριστούν τελικά, μετά από πλήρη και λεπτομερή ανάλυση, τα απαιτούμενα μέτρα για:
• την βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών νερών (ποταμών, λιμνών, εκβολών και παράκτιων νερών), και
• την εξασφάλιση της επάρκειας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων νερών, και
• την προστασία των χερσαίων οικοσυστημάτων και βιοτόπων σε ότι αφορά τις ανάγκες τους σε νερό.
Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στο κοινό όφελος με τη βέλτιστη δυνατή σύνθεση των απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη διαβούλευση. Μια διαβούλευση η οποία, στηριζόμενη στα στοιχεία που παρέχουν τα αναρτημένα στην ιστοσελίδα προσχέδια και τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν κείμενα εργασίας, θα οδηγήσει σε συνδιαμόρφωση των οριστικών σχεδίων.
Για περισσότερες πληροφορίες και τον κατάλογο Προγραμμάτων Μέτρων επί των Σχεδίων διαχείρισης των Υδατικών Πόρων της Χώρας – του Υδατικού διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τόσο την ιστοσελίδα της......
Ειδικής Γραμματείας Υδάτων:
http://wfd.ypeka.gr/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=2&id=8& Itemid=12 όσο και την ιστοσελίδα του Δήμου: www.tanagra.gr/?attachment_id=3788.
Ανάμεσα στις άλλες σελίδες υπάρχουν και συγκεκριμένες σελίδες που αφορούν τον Καλλικρατικό Δήμο Τανάγρας και είναι οι εξής: 62, 75, 78, 79, 94, 25, 110, 111, 112, 113, 114, 116, 141, 142, 145, 147, 165.
Έτσι ο Δήμος Τανάγρας στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης της κατάρτισης του Σχεδίου διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Υδατικού διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας»
1. σας καλεί σε ένα δημόσιο και διαφανή διάλογο μέσω της διαδραστικής
ιστοσελίδας http://wfd.ypeka.gr/ όπου μπορείτε να σχολιάσετε, να
ενημερωθείτε για ήδη κατατεθειμένα σχόλια και να μας στείλετε τις απόψεις σας καθώς και υποστηρικτικά των απόψεων αυτών κείμενα.
Επίσης μπορείτε να μετέχετε αποστέλλοντας παρατηρήσεις ή προτάσεις είτε στο email: info.egy@prv.ypeka.gr ή ydatikoiporoi@tanagra.gr, είτε ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως στην Ταχυδρομική 9ιεύθυνση: Παμμ. Ταξιαρχών 1 , Τ.Κ.: 32009 ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ, με καταληκτική ημερομηνία την 6η Σεπτεμβρίου 2012.
2. Με νεώτερη ανακοίνωσή μας, θα σας προσκαλέσουμε σε ημερίδα που θα
οργανώσει η 9ήμος μας ανοικτή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το
ευρύτερο κοινό, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
Εάν λοιπόν είστε:
• φορέας λήψης αποφάσεων, έχετε δηλαδή θεσμική αρμοδιότητα στη λήψη
αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση του νερού,
• εμπειρογνώμονας – ειδικός, είστε δηλαδή επιστήμονας, σύμβουλος, εκπροσωπείς εκπαιδευτικό ίδρυμα, Μη Κυβερνητική Οργάνωση ή ειδικό φορέα του ευρύτερου
δημόσιου τομέα,
• χρήστης – καταναλωτής νερού, είστε δηλαδή αγρότης ή ενεργός πολίτης,
εκπροσωπείς βιομηχανία, επιχείρηση ή το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό της ύδρευσης,
• διαχειριστής, δηλαδή εκπροσωπείς φορέα που έχετε ρόλο εφαρμογής στη
διαχείριση των υδάτων είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας.
Η ενεργός συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη και αποφασιστικής σημασίας
προκειμένου η διαδικασία της διαβούλευσης να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια. Οι απόψεις σας θα αποτελέσουν υλικό για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του