ΒΟΙΩΤΙΑ: Η ΔΕΗ επιστρατεύει ιδιωτικούς φύλακες κατά της λεηλασίας του δικτύου της


Σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι σκέφτεται η ηγεσία της ΔΕΗ να αναθέσει την ασφάλεια του δικτύου της προκειμένου να αποτρέψει τις κλοπές μετασχηματιστών υψηλής και χαμηλής τάσης.
Αυτό τόνισαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή παρόντος του προέδρου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού, στελέχη της ΔΕΗ που υποστήριξαν ότι υπάρχουν οργανωμένες συμμορίες, κυρίως αλλοδαπών, οι οποίες λεηλατούν τα δίκτυα και κατεβάζουν με συρματόσχοινα τους μετασχηματιστές με το δίκτυο σε λειτουργία από τις κολόνες της ΔΕΗ για να αποσπάσουν τον χαλκό και στη συνέχεια να τον πουλήσουν. Χαρακτηριστικά σημείωσαν πως μέχρι τώρα έχει κλαπεί το 50% των μετασχηματιστών, ο καθένας από τους οποίους αποδίδει 120 κιλά χαλκού στους κλεπταποδόχους.
Σύμφωνα με τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, οι μέθοδοι κλοπής των μετασχηματιστών εξελίσσονται συνεχώς, η δράση των συμμοριών εντείνεται τους χειμερινούς μήνες έως τις αρχές του καλοκαιριού και το πρόβλημα εντοπίζεται στη Θήβα, τη Λιβαδειά, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία.
Κατά την άποψή τους, εξαιτίας της αδυναμίας της ΕΛ.ΑΣ., είναι προτιμότερη η λύση της ιδιωτικής φύλαξης του δικτύου της ΔΕΗ, που βάσει των υπολογισμών τους θα κοστίσει 10% από την απώλεια των μετασχηματιστών ενώ τόνισαν την ανάγκη να ελεγχθούν οι μαντράδες που αποδέχονται τέτοια υλικά και να παρουσιάσουν τα σχετικά παραστατικά ώστε να δικαιολογήσουν τις ποσότητες χαλκού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του