Πράσινο φως για αιολικό πάρκο στην Θίσβη από το ΣτΕ!


«Η εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε αναδασωτέα έκταση είναι συνταγματικά επιτρεπτή σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις»
Την λειτουργία αιολικού πάρκου σταθμού παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας σε αναδασωτέα έκταση του Δήμου Θίσβης «Μελίσσι»  ενέκρινε με απόφαση της η Ολομέλεια του ΣτΕ, κρίνοντας πως αυτού του είδους εγκατάσταση σε αναδασωτέα  έκταση  είναι συνταγματικά επιτρεπτή σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Η απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή, που είχε καταθέσει  στο ΣτΕ ο Δήμος Θίσβης, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του Γ.Γ Στ. Ελλάδας, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW από την εταιρία «Αιολική Ερατεικής, στην συγκεκριμένη θέση του Ελικώνα, που είναι αναδασωτέα, ενώ με τις ίδιες αποφάσεις εγκρίθηκε και η διάνοιξη οδικού δικτύου 5,3 χλμ.
Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δήμου, κρίνοντας, μεταξύ των άλλων, πως «η θέσπιση νομοθετικής διάταξης που θα παρέχει την δυνατότητα σε εξαιρετικές περιπτώσεις να εγκριθεί επέμβαση σε έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, ακόμη και πριν ανακτήσει την δασική της μορφή, προκειμένου να εκτελεστεί έργο, το οποίο αποβλέπει στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία».
Το αιολικό  πάρκο έκτασης 24.000 τ.μ θα περιλαμβάνει 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW η κάθε μια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του