ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Το Εργατικό Κέντρο Θήβας συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με τα τελευταία μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, χωρίς κανένα φραγμό, χωρίς καμία   πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και το Σύνταγμα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις λυσσαλέες απαιτήσεις των δανειστών, ολοκληρώνει με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το έγκλημα κατά των εργαζομένων και της κοινωνίας της χώρας.
Άνοιξε τη πόρτα της κολάσεως, επιβάλλοντας απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα. Μέχρι το τέλος του 2012 θα απολυθούν 2.000 εργαζόμενοι και από το 2013, θα απολύονται 6.000 κάθε τρείς μήνες.
Σε μια νύχτα κρέμασαν το πωλητήριο στην Ελλάδα και έθεσαν υπό.....
εποπτεία Δήμους, Περιφέρειες, ΔΕΚΟ  προκειμένου από εργαλεία ανάπτυξης να γίνουν απαξιωμένοι θεσμοί και περιουσίες προς πώληση.
Κανείς απολυμένος συνάδελφός μας από τον Ιδιωτικό Τομέα δεν θα νοιώσει ανακούφιση ή ευτυχέστερος, επειδή θα υπάρξουν απολυμένοι και άνεργοι συνάδελφοί του από το Δημόσιο.
Ούτε επίσης θα νοιώσει ότι, υπάρχει προοπτική απασχόλησής του λόγω των     απολύσεων αυτών. Ίσα - ίσα που η ανεργία στον Ιδιωτικό Τομέα θα ενταθεί γιατί πολύ απλά ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι θα είναι απολυμένοι και άρα θα περιορίσουν την όποια αγοραστική δυνατότητα τους είχε - μέχρι τώρα - απομείνει.
Η εμμονή των δανειστών για απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και εργατών, έχουν  συγκεκριμένη στόχευση, μια στόχευση που αφορά το σύνολο των εργαζόμενων, ανεξάρτητα του τομέα απασχόλησης.
--Για να αδυνατίσουν περισσότερο τα δικαιώματα όλων εμάς που εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα, αφού με τις απολύσεις αυτές οι δανειστές και η κυβέρνηση «κλείνουν το μάτι» στους εργοδότες για διάλυση και αφανισμό των εργασιακών δικαιωμάτων  και για απολύσεις κατά βούληση.
-- Για να μεταβιβαστούν δραστηριότητες από το δημόσιο τομέα, τους Ο.Τ.Α. και το κράτος πρόνοιας στους ιδιώτες (παιδεία, υγεία, παιδικοί σταθμοί, αποκομιδή  - διαχείριση απορριμμάτων, ασφάλιση, είσπραξη φόρων κλπ..κλπ)
--  Για να μειωθεί το κράτος. Το λιγότερο κράτος για τους εργοδότες σημαίνει λιγότεροι φόροι για αυτούς, φόροι οι οποίοι με βάση την αναδιανομή θα έπρεπε να μεταφέρονται στο Κοινωνικό κράτος και στα εισοδήματα των αδυνάμων.
Όσο κτυπιέται ο δημόσιος τομέας και οι ΔΕΚΟ, αδυνατίζει το Συνδικαλιστικό κίνημα, αφού  η πυκνότητα των οργανωμένων στα Συνδικάτα στους χώρους αυτούς είναι πολύ μεγάλη, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, οι οποίοι με το φόβο και τις απειλές των εργοδοτών διστάζουν να γίνουν μέλη Σωματείων.
Με τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις οι εργαζόμενοι «μεταφέρονται» στον ιδιώτη – εργοδότη χωρίς δικαιώματα, μόνο με υποχρεώσεις και εκλιπαρώντας.
Αυτή είναι η αλήθεια για τις απολύσεις στο δημόσιο και ας αφήσουν κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της τα περί επίορκων και λοιπών δικαιολογιών.
Οι στιγμές που ζούμε και οι επιθέσεις που δεχόμαστε, δεν μας δίνουν την πολυτέλεια των διαχωρισμών μεταξύ μας ανάμεσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς εργαζόμενους. Ο διαχωρισμός επιφέρει τη διάσπασή μας και αυτό τους εξυπηρετεί.         
Χαιρετίζουμε τη στάση των Δημάρχων και Περιφερειαρχών και όσων άλλων αντιδρούν και      δεν δίνουν στοιχεία προκειμένου να οδηγηθούν εργαζόμενοι στην γκιλοτίνα της απόλυσης.
Οι Αγώνες μας δυναμώνουν!
Απαιτείται ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του