ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ: Αποκαλυπτική ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς, όπου συζητήθηκαν οι συνέπειες των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των τελευταίων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση και φυσικά οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες που προωθούνται για τους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημόσιους υπαλλήλους.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ για μια ακόμη φορά επιχείρησαν να θολώσουν τα νερά, για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να καλλιεργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις και αυταπάτες στον λαό.
Αποστασιοποιήθηκαν από τις κυβερνητικές ευθύνες για την συγκεκριμένη....
αντιλαϊκή πολιτική, που οι ίδιοι στηρίζουν μέσα από τα κόμματα τους.
 Ισχυρίσθηκαν πως είναι λογικό να έχουν άλλη γλώσσα σαν στελέχη των κομμάτων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και άλλη σαν παράγοντες της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, αναδεικνύοντας έτσι πως η διγλωσσία και η διπροσωπία είναι θεμιτές μέθοδοι μιας βάρβαρης πολιτικής, σαν αυτή του κυριαρχεί σήμερα.
Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους συγκάλυψαν τις ευθύνες των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Απέφυγαν να καταδείξουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ε.Ε, που είναι όργανο των μονοπωλίων και δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει. Μίλησαν για ανάγκη αλλαγής της πολιτικής, που δεν μπορεί ούτε πρόκειται να γίνει  χωρίς να θιχθεί  η κυριαρχία του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και φυσικά η Ε.Ε. Χωρίς να θιχθεί το εκμεταλλευτικό σύστημα και η εξουσία, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Συμφώνησαν όλοι μαζί στις διαπιστώσεις για  τα προβλήματα που υπάρχουν και ανέξοδα διακήρυξαν τις αγωνιστικές τους προθέσεις χωρίς να μιλήσουν για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων. Χωρίς να προσδιορίζουν από ποιους απαιτούν και τι πραγματικά περιμένουν όταν η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ βρίσκονται στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να κυβερνήσει  στο ίδιο περιβάλλον που τα μονοπώλια και η Ε.Ε κυριαρχούν.
Οι εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ – στελέχη του Κ.Κ.Ε ανέδειξαν την διαφορετικότητα της πολιτικής τους πρότασης, που φυσικά δεν στέκεται  στις μορφές πάλης, αλλά προϋποθέτει :
Τον συντονισμό της δράσης των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Τον επίμονο, καλά προσανατολισμένο και σχεδιασμένο, κοινό τους αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και όσων τις υπερασπίζονται και τις υπηρετούν, χάριν των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Την αμφισβήτηση όποιας εξουσίας παράγει, αναπαράγει, στηρίζει ή ανέχεται αντιλαϊκές – αντεργατικές μεθοδεύσεις.
Την ουσιαστική αντιπαράθεση με την Ε.Ε που είναι όργανο υπεράσπισης των μονοπωλίων και πηγή των αντιλαϊκών πολιτικών. Την αποδέσμευση από τον θανατηφόρο για τον λαό εναγκαλισμό της. Την μονομερή διαγραφή κάθε χρέους.
Μια νέα κατάσταση όπου ο λαός θα διαφεντεύει την ζωή και τους κόπους του.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους δημόσιους και τους δημοτικούς υπάλληλους και τους καλούμε να κατανοήσουν την θέση τους πλάι στους εργαζόμενους του υπόλοιπου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα . Να κατανοήσουν πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν σχέση υποτακτικού συνεργάτη με τους παράγοντες της εξουσίας στους δήμους και την περιφέρεια.
 Καλούμε τον λαό της περιοχής να βγάλει τα πολιτικά του συμπεράσματα και κινηθεί αποφασιστικά για την προάσπιση τω δικαιωμάτων και της ζωής του.

                                        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                              ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                              ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                              ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του