ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Στάχτη στα ματιά της εργατιάς της ΛΑΡΚΟ


και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής  αποδείχτηκε η σύσκεψη πολιτικών, συνδικαλιστικών, Δημοτικών, κοινωνικών φορέων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λοκρών.
Ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι για να αποπροσανατολίσει καθησυχάσει τους εργαζόμενους ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και οι αγωνιστικές τους διαθέσεις.
Οι συμμετέχοντες, αυτοί που χρόνια τώρα στηρίζουν και στηρίζονται από τα κόμματα της κυβερνητικής εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τοποθετήθηκαν με βαρύγδουπες κορώνες για το ξεπούλημα της Λάρκο, του ορυκτού πλούτου, για ευθύνες που έχει το ΤΑΙΠΕΔ και ο Αθανασόπουλος, για τις  παράνομες αποφάσεις τους, για τα GOLDEN BOYS που τα έφαγαν…
Για τη στρατηγική επιλογή  ιδιωτικοποίησης της.....
ΛΑΡΚΟ όμως, ούτε κουβέντα.
Όλοι μαζί απέφευγαν επιμελώς να μιλήσουν για τα ληστρικά συμφέροντα που υπηρετούνται. Για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, για την κυριαρχία των μονοπωλίων, για την βαρβαρότητα της ΕΕ, για τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες του πολιτικού προσωπικού αυτών των δυνάμεων, τις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου,  των κοινωνικών διαλόγων, αλλά και τις δικές τους ευθύνες αφού  συμπορεύονται μαζί τους και έβαλαν πλάτη για να περνάνε οι αντιλαϊκές πολιτικές τους σε βάρους του λαού.
Έτσι, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα με το οποίο ζητούν από τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν έξω από τα κόμματα -η υποκρισία των κομματικών εντολοδόχων στο μεγαλείο της- για να μην « ξεπουληθεί» η Λάρκο (άμα πουληθεί σε καλή τιμή δεν έχουν πρόβλημα).  Ακόμα να ζητήσουν από το ΤΑΙΠΕΔ να τους τεκμηριώσει τις αποφάσεις τους, για τις οποίες θα δουν και την προσφυγή στα δικαστήρια. Επίσης να συναντηθούν με την κυβέρνηση για να διαπραγματευθούν μαζί της, ώστε να ιδιωτικοποιήσει την πλειοψηφία των μετοχών και το μάνατζμεντ, να κάνει την ΛΑΡΚΟ εταιρία «κοινωνικής ευθύνης»  στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και ο δήμος.
Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι φορείς  και οι αποφάσεις που κατέληξαν κινούνται στην λογική της διαχείρισης και διάσωσης της αστικής τάξης και  της εξουσίας της.
Είναι φανερό ότι , ακόμα και αν εξαγγείλουν κάποιες κινητοποιήσεις, αυτές δεν θα είναι για την ουσία του προβλήματος αλλά για να εκτονώσουν και να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους. Καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν όχι για τα δίκαια φιλολαϊκά αιτήματα της εργατικής τάξης, αλλά για αιτήματα που ικανοποιούν τους εκμεταλλευτές την εξουσία τους.
Έτσι εξηγείται γιατί  όλοι μαζί , μηδενός εξαιρουμένου, απέρριψαν το ψήφισμα που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση, όχι μόνο να μην ιδιωτικοποιηθεί  η ΛΑΡΚΟ, αλλά να αναπτυχθεί και να γίνει καθετοποίηση της παραγωγής μέσα από ένα ευρύτερο κεντρικό σχεδιασμό, να αξιοποιηθούν τα υποπροϊόντα της, να μην γίνουν περικοπές μισθών, να μην απολυθούν εργαζόμενοι, να ενταχθούν οι εργαζόμενοι των εργολαβιών στο μόνιμο προσωπικό.
Εργάτες-εργάτριες
Η σύσκεψη στο δημαρχείο Λοκρών ήταν χρήσιμη για να βγάλετε συμπεράσματα ποιοι είναι μαζί σας και ποιοι εναντίον σας. Για να αποφασίσετε με ποιους θα συμπορευθείτε και σε ποιους θα γυρίσετε την πλάτη.
Χρήσιμη για να κατασταλάξετε ποιοι υποστηρίζουν  τα πραγματικά σας συμφέροντα. Χρήσιμη για να καταλάβετε ότι η ενότητα των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, για την οποία όλοι κόπτονται, δεν είναι αυτοσκοπός αλλά πρέπει να ξεκαθαρίζει ποια είναι τα αιτήματα, ποιοι οι στόχοι πάλης, σε ποια κατεύθυνση πηγαίνουν. Είναι για τα συμφέροντα των εργατών ή των καπιταλιστών. Να κατανοήσετε ότι το όλοι μαζί ποτέ δεν ισχύει, εργατιά και αφεντικά δεν πάνε μαζί γιατί τα συμφέροντα είναι διαφορετικά.
Εργάτες-εργάτριες
Χρόνια τώρα για τους δικούς σας λόγους από προπαγάνδα  και αυταπάτες, εμπιστευτήκατε και δώσατε την δύναμη σας στις κυβερνήσεις, κόμματα, δήμους, περιφέρειες, συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ που  στηρίζουν το καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Που ταυτίζουν τα συμφέροντα της χώρας με τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας.
Η ζωή σάς απέδειξε ότι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, αυτές οι δυνάμεις που τον ακολουθούν είναι  ανελέητοι αντίπαλοι σας  .
Αυτό πρέπει να το τελειώσετε με τον αγώνα σας. Μπορείτε να το επιβάλετε. ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ.                                                                                                          
Τώρα πρέπει να συνταχθείτε με τις θέσεις τις Λαϊκής Συσπείρωσης, το αγωνιστικό, ταξικό, συνδικαλιστικό λαϊκό κίνημα, με το ΠΑΜΕ που χρόνια τώρα σας έχουν προειδοποιήσει, έχουν μπει μπροστά για να παρεμποδίσουν την παράδοση της λαϊκής περιουσίας στους μεγαλοκαρχαρίες. Να παλέψετε μαζί μας για μια Λάρκο ενταγμένη σε ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης  του ορυκτού πλούτου, που να υπηρετεί τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των ολίγων.  Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως πάντα , θα είναι δίπλα σας και μπροστά στους αγώνες σας, στα εύκολα και στα δύσκολα για τη εργατική ενότητα, για την ΝΙΚΗ.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του