ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ 5ου ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ "ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ" ΤΗΣ!


marntin-ekklisia-tourkia
Κτίσμα στην πόλη Μαρντίν της Τουρκίας ,στα παραδοσιακά σύνορα μεταξύ Ανατολίας και Μεσοποταμίας, που για χρόνια χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, υποστηρίζουν πως πρόσφατα διαπίστωσαν πως είναι εκκλησία που χτίστηκε τον 5ο μ.Χ. αιώνα! Ο τίτλος του συγκεκριμένου κτίσματος ανήκει στον μαραγκό Ιμπραήμ Ατζούν ο οποίος σκέφτεται να το πουλήσει αν δοθεί το τίμημα που αξίζει. Ο 78 ετών ιδιοκτήτης της εκκλησίας αυτής που βρίσκεται σε πλάγιο δρόμο κοντά στην 1η λεωφόρο, ανέφερε πως το κτίσμα αυτό το αγόρασε ο μπαμπάς του για αποθήκη και επιχείρηση και του το κληρονόμησε. Ο Ατζούν περιγράφει πως δεν ξέρει από ποιόν το αγόρασε το κτίσμα ο πατέρας του και λέει πως ¨ Δεν ξέραμε πως ήταν εκκλησία. Πρόκειται για πολύ παλιό κτίσμα. Ένα από τα πιο παλιά κτίρια του Μαρντίν. Την εκκλησία την χρησιμοποιούμε για αποθήκη. Όταν το καταχωρήσαμε μάθαμε πως επρόκειτο για εκκλησία. Μόνο οι Ασσύριοι ξέρανε πως ήταν εκκλησία¨.

Σύμφωνα με το tourkikanea ο γιος του ο Ομέρ Ατζούν (50 ετών) περιγράφει πως το κτίσμα χρησιμοποιείται ως αποθήκη 35 χρόνια τώρα, πως δεν θυμάται πότε το αγόρασε ο παππούς του και λέει : ¨Εμείς το ξέραμε ως χώρο εργασίας. Εάν οι παππούδες μου ξέρανε πως ήταν εκκλησία δεν θα το έπαιρναν. Λέγεται πως μια πόρτα μέσα από την εκκλησία πήγε στο μοναστήρι Ντεϊρουλζαφαράν και μία στο κάστρο. Υπήρχε τούνελ. Χρειάζεται να γίνουν εργασίες. Ο Ατζούν ανέφερε πως υπάρχουν άτομα που θέλουν να το αγοράσουν για να το αξιοποιήσουν στον τουρισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του