Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ






Τα πραγματικά αίτια για τον πόλεμο στο Ιράκ και την τωρινή απειλή για πόλεμο με το Ιράν δεν είναι ούτε τα πυρηνικά όπλα, ούτε η τρομοκρατία, ούτε το πετρέλαιο. Στην ουσία όλα γίνονται για να καλυφθεί η μεγαλύτερη απάτη στην παγκόσμια ιστορία : το αμερικάνικο πετροδολάριο. Το 1971 οι ΗΠΑ, όταν άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι χάνουν τον πόλεμο στο Βιετνάμ, τύπωναν και ξόδευαν πολύ περισσότερα μετρητά απ΄ ό,τι μπορούσαν να καλύψουν με χρυσό. Μερικά χρόνια αργότερα οι Γάλλοι απαίτησαν την εξαργύρωση σε χρυσό των δολαρίων που κατείχαν.Όμως οι ΗΠΑ το απέρριψαν επειδή στην πραγματικότητα δεν είχαν αρκετό χρυσό για τα δολάρια που είχαν ήδη τυπώσει και θα έπρεπε να δηλώσουν χρεοκοπία. Έτσι πήγαν στους Σαουδάραβες κι έκαναν συμφωνία : ο ΟΠΕΚ να κάνει όλες τις συναλλαγές πετρελαίου μόνο σε αμερικάνικα δολάρια. Από εκείνη τη στιγμή, κάθε χώρα που χρειαζόταν να αγοράσει πετρέλαιο έπρεπε πρώτα να έχει αμερικάνικα δολάρια, που σημαίνει ότι αντάλλασσε τα αγαθά και τις υπηρεσίες της σε δολάρια, τα οποία οι Αμερικάνοι μόλις είχαν τυπώσει. Οι Αμερικάνοι αγόραζαν το πετρέλαιό τους στην κυριολεξία δωρεάν τυπώνοντας αυτά τα δολάρια. Το απόλυτο δωρεάν γεύμα για τους Αμερικανούς εις βάρος όλου του υπόλοιπου κόσμου. Όμως η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν άρχισε να πουλάει το πετρέλαιο του Ιράκ απευθείας σε ευρώ, ακυρώνοντας τη βολική συμφωνία των Αμερικανών με τον ΟΠΕΚ. Γι αυτό έπρεπε να σταματήσουν τον Σαντάμ. Πώς; Οι ΗΠΑ βρήκαν μια αφορμή (τα υποτιθέμενα ιρακινά πυρηνικά όπλα) για να ξεκινήσουν πόλεμο και να εισβάλουν στο Ιράκ και το πρώτο πράγμα που έκαναν εκεί ήταν να επαναφέρουν τις πωλήσεις πετρελαίου σε δολάρια. Η κρίση του δολαρίου απετράπη για την ώρα. Όμως και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες άρχισε επίσης να πουλάει πετρέλαιο σε διαφορετικά νομίσματα από το δολάριο. Γι αυτό και έγιναν διάφορες απόπειρες κατά της ζωής του, οργανωμένες από τη CIA. Αλλά και ο πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινετζάντ μιμείται τον Τσάβες.
Και μάλιστα το Ιράν πουλάει πετρέλαιο σε όλα τα νομίσματα ΕΚΤΟΣ του δολαρίου. Από τις αρχές του 2008 το πετροδολάριο αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Το παιχνίδι της κάλυψης είχε φτάσει στο τέλος του για τους Αμερικάνους. Μόλις οι διάφορες χώρες ανακάλυψαν ότι μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο με δικά τους νομίσματα αντί να χρειάζονται αμερικάνικα δολάρια, οι περισσότερες χώρες του ΟΠΕΚ άρχισαν να εγκαταλείπουν το δολάριο. Το χειρότερο πράγμα για τους Αμερικάνους είναι ότι τελικά, θα πρέπει και αυτοί να αγοράζουν το πετρέλαιο τους σε ευρώ ή ρούβλια αντί απλά να τυπώνουν δολάρια για να το πάρουν. Αυτό είναι το τέλος της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, το τέλος της χρηματοδότησης του αμερικάνικου στρατού και η καταστροφή της αμερικάνικης οικονομίας. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της τωρινής οικονομικής κρίσης, που για αποπροσανατολισμό πάνε να την υποβιβάσουν σε απλή κρίση των στεγαστικών δανείων.Η μεγάλη απάτη φτάνει στο τέλος της και δεν υπάρχει κάτι που οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν γι΄ αυτό εκτός από το να ξεκινήσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο!
http://kostasedessa.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6679.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του