Έκθεση «φωτιά» συντάσσει η Τρόικα για την Ελλάδα


eurogroup dosi ektamieusi banner123Κόλαφος για την πορεία του ελληνικού προγράμματος αποτελεί η έκθεση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος που παραλίγο να μας στερήσει τη δόση των 2,5 δισ. ευρώ, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα, στην έκθεσή της περιγράφει απολογιστικά το τι έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και επικεντρώνει στα προαπαιτούμενα για το διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο. Επιμένει στην συμπλήρωση του αριθμού των 12.500 εργαζόμενων στο δημόσιο που θα μπουν σε κινητικότητα και απαιτεί από τις ελληνικές αρχές να δουν με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία τη συρρίκνωση των δομών του δημοσίου.
Επί της ουσίας αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές πολύ δύσκολα θα ανεβάσουν το επίπεδο των δημοσίων εσόδων, παρά τις όποιες κινήσεις στο φορολογικό επίπεδο και πρέπει να δώσουν άμεση προτεραιότητα στη μείωση των δαπανών». Θα δείχνει ποιες δομές μπορούν να καταργηθούν και όπως αναφέρει κοινοτική πηγή «προκρίνει το σβήσιμο από το χάρτη του δημοσίου, με πάσα διπλωματία, τον όγκο ενός υπουργείου και μιας γενικής γραμματείας άλλου υπουργείου», χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζει.

Θα κατονομάζει όμως όλες τις δομές για τις οποίες υπάρχει ήδη συμφωνία με την κυβέρνηση – μεταξύ των οποίων εταιρίες του δημοσίου όπως η ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ, η ΛΑΡΚΟ, η αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κα.
Η τρόικα είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για την άσχημη επίδοση σε συγκεκριμένους τομείς, θα αφήνει ανοικτή την πόρτα σε νέες παρεμβάσεις επί των κλειστών επαγγελμάτων, των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού. Θα ξεκαθαρίζει ότι το δημοσιονομικό κενό των ετών 2015 και 2016 θα πρέπει να συζητηθεί τον Σεπτέμβριο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέο κύκλο πρόσθετων μέτρων.
Σε σχέση δε με τη φοροδιαφυγή, θα περιγράφει όλες τις τελευταίες νομοθετικές κινήσεις και θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φορολογικά έσοδα. Μια ειδική παράγραφος θα περιγράφει τη συμφωνία για το ΦΠΑ στην εστίαση προαναγγέλλοντας την επαναφορά του στο 23% από το 2014.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του