Νέα βόμβα: Θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού «ανοίγει» το ΔΝΤ


lagkarnt dntΧωρίς τέλος φαίνεται να είναι η υποδούλωση της χώρας στους δανειστές καθώς σαν άλλη "Λερναία Ύδρα" σχεδόν κάθε εβδομάδα προβάλλουν παράλογες αξιώσεις που εκμηδενίζουν την όποια αγοραστική δύναμη έχει απομείνει στους πολίτες
Έτσι λοιπόν, με "όχημα" τη βελτίωση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, τη προώθηση του ανταγωνισμού στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ανοίγουν ευθέως θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού.
Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα, το ΔΝΤ "χρυσώνει" αρχικά το χάπι αναφέροντας ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα αναφέρει ότι έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας όπως, μεταξύ άλλων, η μείωση της αποζημίωσης, η προώθηση των διαπραγματεύσεων σε εταιρικό επίπεδο και η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Μάλιστα, σημειώνει επίσης ότι υιοθετήθηκε η νομοθεσία για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, των υπηρεσιών μεταφοράς και της ενέργειας καθώς και η νομοθεσία για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Και τώρα αρχίζει το... ζουμί καθώς παρά τα υποτιθέμενα εύσημα, δεν παραλείπονται οι αυστηρές συστάσεις προς την Ελλάδα ζητώντας ουσιαστικά, νέα μέτρα στο μέλλον και διάλυση όλων των εναπομείναντων εργασιακών κεκτημένων
Ειδικότερα, το ΔΝΤ προτείνει:
- Μείωση του ισχύοντος κατώτατου μισθού της χώρας και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.
- Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας με τρόπο ουδέτερο για τον προϋπολογισμό και ανάληψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση στο κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.
- Εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των δυσκαμψιών που παραμένουν στις αγορές προϊόντων και την διευκόλυνση των επενδύσεων.
- Απλοποίηση της νομοθεσίας για τις εξαγωγές και οριστικοποίηση της εφαρμογής των νέων νόμων αδειών για το 2013.
Γιατί το ΔΝΤ αποδέχθηκε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%
Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Απαντώντας σε ερώτηση γιατί το ΔΝΤ αποδέχτηκε τώρα και όχι δυο μήνες πριν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλλιαμ Μάρεϊ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «προσωρινό μέτρο» και πως «δεν θα επηρεάσει» τους στόχους του προγράμματος, ενώ τα έσοδα θα καλυφθούν με άλλους τρόπους, με ισοδύναμα μέτρα, όπως είπε.
Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα
Σε άλλη ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες που προβάλλονται συνεχώς ότι αναμένεται το ΔΝΤ να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο κάποια στιγμή σύντομα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πως το ΔΝΤ λειτουργεί σε «πλήρη συνεργασία» με τους Ευρωπαίους εταίρους του.
Στο μεταξύ, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ η νέα έκθεση του Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του