ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΣΤΗ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Αίτηση με την οποία ζητεί να αποφυλακιστεί κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο εφοπλιστής Β. Ρέστης...

Μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος ζητεί από τους αρμόδιους δικαστές να αξιολογήσουν υπέρ του, το γεγονός ότι κατέβαλε (με τους νόμιμους τόκους και έξοδα 400.000) το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ που φέρεται ως ζημία της τράπεζας FBB - συμφερόντων του ιδίου -  από την οποία  εκταμιεύθηκε ισόποσο δάνειο, που εμφανίζεται να κατέληξε σε δικές του εταιρείες.
Στην αίτησή του, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως δεν είναι ύποπτος φυγής και πως κατέθεσε τα χρήματα στον εκκαθαριστή της τράπεζας για λόγους ηθικής τάξεως τα οποία, όπως τονίζει, πρόκειται να τα διεκδικήσει από τους δύο πρώην συνεργάτες του που τον εξαπάτησαν.
Ο κατηγορούμενος έχει ήδη στραφεί δικαστικά εναντίον του καταζητούμενου συγκατηγορουμένου του Αναστάσιου Πάλλη, τον οποίο θεωρεί «πηγή του κακού» για τη δικαστική του περιπέτεια.
Σημειώνεται, ότι σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση από την περασμένη Τρίτη, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το επίμαχο δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην εταιρεία AAM HOLDINGS S.A με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. Ως εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανίστηκε ο επίσης καταζητούμενος Δημήτρης Καλλιμάνης. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, μοναδικός μέτοχός της ήταν η εδρεύουσα στο Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών εταιρεία με την επωνυμία EUROINVEST ENTERPRISES LIMITED, με νόμιμο εκπρόσωπό της τον Αναστάσιο Πάλλη.
Στην απολογία του ο Βίκτωρ Ρέστης , αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με την επίμαχη δανειακή σύμβαση.
Υπενθυμίζεται, ότι λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του ο κατηγορούμενος επέστρεψε στον εκκαθαριστή της τράπεζας FBB συνολικά 6,2 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο δανείου και τόκοι) καθώς το ποσό αυτό δεν μπορούσε να το καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού δεν προκύπτει ότι ήταν αυτός ο εκπρόσωπος της δανειολήπτριας εταιρείας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του