ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ...ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Έγκυρες και καλά πληροφορημένες πηγές μας από το Υπουργείο Οικονομικών μας τόνισαν ότι η δόση θα εκταμιευθεί τη Δευτέρα... ενώ όπως γράψαμε (εδώ) από τα 4 δισ. ευρώ της δόσης του Ιουλίου, 2,5 δισ. ευρώ θα δοθούν από τον EFSF και επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα...
Τώρα Στις 29 Ιουλίου θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τη δόση των 1,78 δισ. ευρώ.
Αξιοσημείωτες... είναι οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ όπου αναγνωρίζει στην κυβέρνηση την προσπάθεια τήρησης των προαπαιτούμενων της δόσης και τονίζει σχετικά:
 
Ντάισελμπλουμ
  • Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης ενημερώθηκαν σήμερα από την Τρόικα ότι η Ελλάδα υλοποίησε ικανοποιητικά τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, εκτός από μία, η οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Ελληνική Βουλή ως την Πέμπτη 25 Ιουλίου.
  • Αυτές οι προαπαιτούμενες δράσεις αφορούσαν σημαντικά βήματα στους τομείς της δημοσιονομικής πολιτικής, της φορολογικής μεταρρύθμισης, των διοικητικών εσόδων, της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα.
  • Με την επιφύλαξη ότι θα ικανοποιηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο, θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εθνικές διαδικασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 29 Ιουλίου.
  • Όταν όλη η διαδικασία ολοκληρωθεί ικανοποιητικά, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα είναι σε θέση να εκταμιεύσει την πρώτη υποδόση της επόμενης δόσης των δανείων, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Δηλώσεις που δείχνουν ότι:
1ον Ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση είχε προετοιμάσει κατάλληλα τα προαπαιτούμενα της δόσης.
2ον Περιμένουν από την Ελληνική Βουλή την συνέχεια για την κινητικότητα στο Υπ.Παιδείας.
3ον Η Ελλάδα περνά στην επόμενη φάση της χρηματοδότησής της.
 
Σας ευχαριστώ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του