MAINETAI ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ...

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της νότιας Ρόδου παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των αεροπλάνων που επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου...

Περίπου στις 8 το βράδυ έφθασε στη Ρόδο ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου ο οποίος βρίσκεται στο τόπο της φωτιάς, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τον απολογισμό της μέχρι τώρα κατάστασης και τις ενέργειες που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της νύκτας.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, 65 πυροσβέστες και οχήματα διαφόρων υπηρεσιών θα έρθουν στο νησί από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Η φωτιά έχει φθάσει στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο.
Σχέδιο εκκένωσης υπάρχει και για τους κατοίκους των περιοχών Γεννάδιου και Λαχανιάς, καθώς η φορά των ανέμων κατευθύνει προς εκείνη τη περιοχή τη φωτιά.
Επίσης αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά έχουν αφήσει τα σπίτια τους, ενώ πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκοτεινιάσει την περιοχή μέχρι και την Λίνδο.
Νωρίτερα, η πυρκαγιά είχε κάψει ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Ίστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ευτυχώς απουσίαζε.
Οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν και δύο αποθήκες στο ίδιο χωριό, τις οποίες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να σώσουν οι κάτοικοι, ενώ έγλειψαν και σπίτια στο χωριό Προφύλια.
Στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ οι άνεμοι που επικρατούν έντασης 8-9 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο τους.
Με δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, κάνει έκκληση σε όσους διαθέτουν βαρέα οχήματα να σπεύσουν στην περιοχή και να συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Μάχη με τις φλόγες σε Πόμπια Ηρακλείου και Σέριφο
Εξάλλου, μαίνεται και η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Αληθινή και Πόμπια και στη συνέχεια επεκτάθηκε προς το Αντισκάρι και τα Πηγαϊδάκια της Μεσαράς Ηρακλείου.
Ήδη έχουν καε ί θερμοκήπια και καλλιέργειες, ενώ οι φλόγες απείλησαν και σπίτια, φθάνοντας μέχρι τις αυλές τους.
Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος τρία ελικόπτερα, 22 οχήματα, 55 πυροσβέστες, υδροφόρες των δήμων, η αστυνομία και κάτοικοι της περιοχής, ενώ οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Στα χωριά Αντισκάρι και Πηγαϊδάκια η φωτιά απείλησε τα σπίτια και το απόγευμα είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο ακόμη και εκκένωσης, πράγμα που τελικώς αποφεύχθηκε λόγω της επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων και των τριών ελικοπτέρων.
Ελάφρώς καλύτερη παρουσιάζεται η κατάσταση στη Σέριφο, όπου η φωτιά μαίνεται εδώ και δύο ημέρες, ωστόσο νωρίτερα εντός του Σαββάτου είχε αναζωπυρωθεί και έφθασε να κάψει δύο κτήρια, ένα σπίτι και ένα παλαιό διοικητήριο στον οικισμό Μεγάλο Λιβάδι, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του