Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες απορρίπτουν τις αιτιάσεις του Σνόουντεν



Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες απορρίπτουν τις αιτιάσεις του ΣνόουντενΟι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών «λειτουργούν βάσει του νόμου και του δικαίου», υποστήριξε ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας και αρμόδιος για τον συντονισμό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Ρόναλντ Ποφάλα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του επί τρεις ώρες σε έκτακτη συνεδρίαση ειδικού σώματος κοινοβουλευτικού ελέγχου στην ομοσπονδιακή Βουλή.
Ο κ. Ποφάλα διαβεβαίωσε ακόμη ότι στην Γερμανία τηρείται 100% η προστασία προσωπικών δεδομένων.
Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Ποφάλα απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας των γερμανικών με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραβιάστηκε η εθνική νομοθεσία.
Ο Πρόεδρος πάντως του εν λόγω σώματος, σοσιαλδημοκράτης Τόμας Όπερμαν δήλωσε μετά την συνεδρίαση ότι «δεν δόθηκαν απαντήσεις στα σημαντικά ερωτήματα» και προανήγγειλε περισσότερες έκτακτες συνεδριάσεις ως το τέλος Αυγούστου.
Στην συνεδρίαση κατέθεσε και ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) Γκέρχαρντ Σίντλερ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του