ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ


Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης ήταν εκείνος που ξεσκέπασε τη δράση του Χάρη Τομπούλογλου, πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή...
εκπομπή Mega, περιέγραψε αναλυτικά τα στάδια της σύλληψης του Χάρη Τομπούλογλου.

Ο - πρώην πλέον - πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων συνελήφθη παραμονή Χριστουγέννων για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.Οι αρχές παρακολουθούσαν επί μία εβδομάδα το διοικητή του Νοσοκομείου, ενώ η επιχείρηση της Αστυνομίας βιντεοσκοπήθηκε με τον Τομπούλογλου να λαμβάνει 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου, μετά από διαγωνισμό.

Το χρονικό του «ξεσκεπάσματος»

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της Alpha Bank κ. Τάσου Γκιάτη, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος του προέδρου της διαφημιστικής, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων. Όπως υποστήριξε ο κ. Γκιάτης, μεταξύ τους πραγματοποιήθηκε ένα πρώτο ραντεβού στο οποίο και ο Χ. Τομπούλογλου άφησε αιχμές για χρήματα τα οποία πρέπει να λάβει από τη διαφημιστική εταιρεία. Ενώ είχε ξεκινήσει η συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας με το Αγλαΐα Κυριακού, κάποια στιγμή ο Τομπούλογλου τους... απείλησε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γκιάτη, αν δεν έπαιρνε τα χρήματα, απειλούσε να κηρύξει έκπτωτη τη διαφημιστική εταιρεία, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, καθώς και κανένα δημόσιο έργο για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Τομπούλογλου στη συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχελάκο θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Η καταγγελία στη ΓΑΔΑ
Μετά το πρώτο τους ραντεβού, ο κ. Γκιάτης αποφάσισε να μεταβεί στη ΓΑΔΑ, με σκοπό να καταγγείλει το γεγονός. Εκεί, οι αστυνομικοί τον συμβούλεψαν να προχωρήσει στην καταγγελία, ενώ χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ίδιο, του είπαν πως έχει πολιτική ευθύνη να το κάνει, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Εξάλλου, τη στιγμή που ο κ. Γκιάτης βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ο Χ. Τομπούλογλου τον κάλεσε στο κινητό του κι επειδή εκείνος δεν απάντησε του έστειλε sms στο οποίο του έλεγε πως «επειδή το θέμα καθυστερεί, μετά από μία εβδομάδα θα βάλω διοικητικό συμβούλιο». Μάλιστα, ο κ. Γκιάτης του απάντησε, κατόπιν παρότρυνσης από τους αστυνομικούς, να μην προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, γιατί είναι «ζεστό» το θέμα από πλευράς διαφημιστικής.

Το δεύτερο ραντεβού και οι «μέρες ασθενείας»
Όταν Τομπούλογλου και Γκιάτης συμφώνησαν να βρεθούν για δεύτερη φορά, ο πρώτος επισκέφθηκε τον δεύτερο στο γραφείο του. Σύμφωνα με τον κ. Γκιάτη, «ενώ είχαμε προγραμματισμένο ραντεβού, εκείνος δεν εμφανίστηκε και τον κάλεσα στο κινητό του. Την επόμενη μέρα, χωρίς να υπάρχει κανονισμένο ραντεβού, εμφανίστηκε μόνος του στο γραφείο μου».

Στη μεταξύ τους κουβέντα, ο κ. Γκιάτης του είπε: «Πόσα λεφτά ζητάς Χάρη;» για του απαντήσει ο Τομπούλογλου «30.000 ευρώ περίπου», ενώ ο Τομπούλογλου φέρεται να πρόσθεσε πως «επειδή οι μέρες είναι δύσκολες και φοβάμαι, θέλω να μεταφράζεις τα χρήματα σε μέρες αδείας ασθενή». Ο κ. Γκιάτης επεσήμανε πως το πιο κρίσιμο ραντεβού ήταν το συγκεκριμένο.

Το τρίτο ραντεβού
Στο επόμενο ραντεβού και μετά από πέντε τηλέφωνα που αντάλλαξαν οι Τομπούλογλου και Γκιάτης, ο πρώτος φέρεται να είπε στο δεύτερο: «Επιστράτευσε την κοινή λογική σου, θα ανοίξουμε χρυσές δουλειές με αυτούς». Ο κ. Γκιάτης, όπως ο ίδιος δήλωσε, σε αυτό το σημείο «ένιωσα να λυγίζω. Το είπα και στο διευθυντή του τμήματος Εκβιαστών, το είπα και στη γυναίκα μου και εκείνη μου απάντησε: «Είσαι πατέρας και προχώρα» και αυτό έκανα, παρόλο που ήταν μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα διαδικασία». Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα ραντεβού τον είχαν αποσυντονίσει από την καθημερινότητά του, ωστόσο, η αστυνομία τον συμβούλεψε να προκαθορίσει ακόμη ένα ραντεβού ώστε να δώσουν στον Τομπούλογλου τα λεφτά. παρόλο που ο Χ. Τομπούλογλου προτιμούσε εξωτερικό χώρο, ίσως καφετέρια, η αστυνομία επέμενε το ραντεβού να γίνει στο γραφείο του Γκιάτη, ώστε να μπορεί να στήσει κάμερες και μικρόφωνα ευκολότερα.

Η στιγμή της σύλληψης
Το ραντεβού έκλεισε για την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, στις 13.00, στο γραφείο του Γκιάτη. Ο ίδιος περιέγραψε το σκηνικό, που παρέπεμπε στο σκηνές χολιγουντιανής ταινίας, με μικρόφωνα και κάμερες να είναι τοποθετημένα παντού στο χώρο. Ο Τομπούλογλου εμφανίστηκε με τρία τέταρτα της ώρας καθυστέρηση, ενώ τον συνόδευε κάποιος άντρας.

Ο Γκιάτης του έδωσε το φάκελο με τα χρήματα, ο Τομπούλογλου άνοιξε το φάκελο, είδε αν περιέχει χρήματα και φέρεται να είπε στον Γκιάτη: «Τι μπορώ να κάνω για σένα;», ο Γκιάτης αρνήθηκε οποιαδήποτε προσφορά ή βοήθεια εκ μέρος του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ο Τομπούλογλου αποχώρησε.

Βγαίνοντας από το γραφείο του Γκιάτη, ο Τομπούλογλου έδωσε το φάκελο με τα χρήματα στο συνεργό του και του είπε να κατεβεί με τις σκάλες, ενώ ο ίδιος επέλεξε να πάει με το ασανσέρ. Αμφότεροι συνελήφθησαν από άντρες του τμήματος Εκβιαστών που βρίσκονταν στο διπλανό χώρο.

Η εμπλοκή του γιατρού
Ο δικηγόρος της διαφημιστικής εταιρείας Αγαμέμνων Τάτσης δήλωσε στην ίδια εκπομπή πως δεν είναι η πρώτη φορά που ζητούν μίζα από την εταιρεία που εκπροσωπεί, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν εμπλέκεται ο γιατρός του Νοσοκομείου κ. Στέφανος Μιχαλάκος.

Στην εκπομπή παρενέβη και ο ίδιος ο κ. Μιχαλάκος, ο οποίος είναι επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος Παχυσαρκίας και τον οποίο ο Χ. Τομπούλογλου θέλησε να μπλέξει στην υπόθεση, λέγοντας στον Γκιάτη πως «υπάρχει και ο γιατρός που με πιέζει». Ο κ. Μιχαλάκος τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία δική μου εμπλοκή στην υπόθεση», ενώ η αστυνομία δεν τον έχει πλησιάσει καθόλου μέχρι σήμερα.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Τομπούλογλου ζήτησε και πήρε νέα αναβολή, για να απολογηθεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του