Νέα πρόκληση από τους Γερμανούς: «Όχι» σε νέο κούρεμα

Νέα πρόκληση από τους Γερμανούς: «Όχι» σε νέο κούρεμα
Χριστουγεννιάτικη… πρόκληση από τον Γερμανό μεγαλοτραπεζίτη Γενς Βάιντμαν, την ώρα που χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να επιβιώσουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild», απορρίπτει το σενάριο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους και την ίδια ώρα επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι μόνη της δημιούργησε τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που τώρα πρέπει να επιλύσει.
«Ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της χώρας», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν και πρόσθεσε ότι, αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει.
«Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ’ εξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα», δήλωσε ο Γερμανός τραπεζίτης.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας «προειδοποίησε» μάλιστα για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της οικονομικής κρίσης, εάν οι χώρες του ευρώ εγκαταλείψουν την μεταρρυθμιστική πορεία, συνιστώντας… αντοχή και ισχυρή θέληση!
Δεν έκρυψε μάλιστα διόλου ότι η μεγάλη του αγωνία δεν είναι άλλη από την αντίδραση των αγορών και δεν έκανε ούτε μία αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βιώνουν στο πετσί τους τις… μεταρρυθμίσεις που προστάζει η Μέρκελ.
«Το ευρώ είναι στην φάση αποκατάστασης. Σε αυτή την φάση χρειάζεσαι αντοχή και ισχυρή θέληση, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής. Αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν ησυχάσει, αλλά αυτό μπορεί να είναι παραπλανητική ασφάλεια. Η κρίση μπορεί να αναζωπυρωθεί. Ο καθένας πρέπει να έχει συναίσθηση της ευθύνης του για μια σταθερή βάση στη χώρα του και στο σύνολο της Ευρωζώνης» επισήμανε ο κ. Βάιντμαν, στέλνοντας σαφή μηνύματα εντός και εκτός ΕΕ.
Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ότι μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι όχι μόνο αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί τόσο επιμήκυνση όσο και διαγραφή μέρους των χρεών από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το πώς θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις Βάιντμαν, μένει να το δούμε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/386823/nea-proklisi-apo-toys-germanoys-ohi-se-neo-koyrema#ixzz2omzWrium

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του