Επιχείρηση «Εσκομπάρ»




Τέσσερις Γεωργιανοί, μέλη μαφιόζικης οργάνωσης, συνελήφθησαν έπειτα από επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ωραιόκαστρο.

Η αστυνομική έρευνα από την Ασφάλεια έγινε με συμμετοχή πάνοπλων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου, αλλά και σε κατοικίες των εμπλεκομένων, ενώ ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν εννέα όπλα και ταυτότητες διαφόρων χωρών και εξετάζεται η άμεση σχέση τους με καταδικασμένο ομοεθνή τους, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές «Εσκομπάρ της Ευρώπης».

Τα όπλα εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr εξηγούν πως οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πιθανώς να γίνουν νέες συλλήψεις.

Ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είχε καταδικαστεί το περασμένο καλοκαίρι σε κάθειρξη οκτώ ετών, μαζί με τον 52χρονο Γεωργιανό Λάσα Σουσανασβίλι, εις βάρος του οποίου είχε επιβληθεί κάθειρξη 14 χρόνων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της σε όλη τη Νότια Ευρώπη, έχοντας αρχικά κέντρο την Ισπανία και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη. Ο Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στο Ωραιόκαστρο, κατηγορήθηκε ότι πλήρωνε το ξενοδοχείο στο οποίο έμενε ο Σουσανασβίλι στην Αθήνα και ότι τον εξυπηρετούσε ως οδηγός σε διάφορα ταξίδια του εντός της Ελλάδας, ενώ είχε χαρακτηριστεί «δεξί χέρι» του 52χρονου. Δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο όπου δικάστηκε με πληρεξούσιο δικηγόρο και έκτοτε αναζητούνταν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο επίπεδο έχουν δραστηριοποιηθεί οι άλλοι τρεις Γεωργιανοί, πλην της κατοχής όπλων, όμως εμμέσως οι αστυνομικές αρχές τούς συνδέουν με συμμετοχή σε μαφιόζικες οργανώσεις.

Η σπείρα του Σουσανασβίλι

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συλληφθέντες λειτουργούσαν στη σκιά του 52χρονου Σουσανασβίλι, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των μελών της γεωργιανής μαφίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές. Μάλιστα, μετά τις ανακατατάξεις σε τέτοιες οργανώσεις στη Ρωσία, θεωρείται ότι έχει αναρριχηθεί στην ιεραρχία, παρότι είναι φυλακισμένος.
Ο Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος έχει το προσωνύμιο «το λίπος», είχε συλληφθεί σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας τον Ιανουάριο του 2012, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι ισπανικές Αρχές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του