Απειλείται η ΠΥΡΚΑΛ - Στα 200 μέτρα οι φλόγες από τα σπίτια!


pyrkagia708 0
Δραματικές ώρες στα Δερβενοχώρια καθώς οι φλόγες είναι στα 200 μέτρα από τα σπίτια του χωριού Πράσινο της Βοιωτίας. Οι πυροσβέστες αγωνίζονται για για τρίτη ημέρα, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς με τον άνεμο να είναι αντίπαλός τους.
Το απόγευμα της Δευτέρα, η φωτιά αναζωπυρώθηκε εξαιτίας της αλλαγής φοράς του ανέμου, οι οποίοι κατευθύνουν την φορά προς δασική έκταση που δεν έχει ακόμα καεί.

pyrr2
Αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται μεταξύ των χωριών Πράσινο και Στεφάνη και κινείται με κατεύθυνση προς την Οινόη. Πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 μποφώρ, οι οποίοι όμως αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Περί τα 4,5 με 5 χιλιόμετρα δυτικότερα, από το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται το χωριό Πάνακτος Βοιωτίας, στο οποίο φιλοξενούνται εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.
Στην περιοχή επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 66 οχήματα και 16 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα.
pyrr2 0
Η φωτιά καίει την περιοχή εδώ και τρεις ημέρες, με το βράδυ της Κυριακής να εκτυλίσσεται θρίλερ με καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Την ώρα που το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 βρισκόταν στον αέρα, έκανε απότομο ελιγμό αδειάζοντας τα νερά που είχε φορτώσει σε σημείο που δεν καιγόταν από τη φωτιά. Οι δύο χειριστές, πιθανότατα εντόπισαν κάποιο πρόβλημα στο αεροσκάφος με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε μία απότομη αναγκαστική προσγείωση.
Ευτυχώς, απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
«Ηταν και θέμα Αγίων εκείνη την ημέρα που μας βοήθησαν που πήγαν όλα καλά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνήτης του καναντέρ, προσθέτοντας πως «ήταν και η εκπαίδευση που μας είχε παρασχεθεί και μπορέσαμε και αντιμετωπίσαμε αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε».
pyrr20
pyrr 0

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του