Ξεσηκώθηκαν μετά το Βρετανικό BREXIT Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Δανία και Αυστρία





Ανεξάρτητα των επιπτώσεων και των εξελίξεων που θα επιφέρει το Βρετανικό BREXIT με την αναγγελία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος πολλές Ευρωπαϊκές χώρε μέλη της Ε.Ε. ξεσηκώθηκαν και ζητούν και αυτές
δημοψηφίσματα.

Οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα που προκάλεσε το Βρετανικό BREXIT θα αλλάξει την πολιτική της ενωμένης Ευρώπης. Διαβλέπουν ότι η Γερμανία θα αναγκαστεί να περιορίσει την λιτότητα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τυπώσει Ευρώ για να τονωθούν οι οικονομίες της Ευρωζώνης.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ.Γιούνκερ θεωρεί τον πλέον πιστό εταίρο τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και την άποψη του αυτή την γνωστοποίησε σε αρκετούς αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Τα κράτη-μέλη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σήκωσαν την παντιέρα μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα είναι :



Γαλλία: «Από το Brexit στο Frexit»



Η Μαρίν Λεπέν η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας «Εθνικό Μέτωπο», καλωσόρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανίας, τονίζοντας ότι επιθυμεί ένα παρόμοιο δημοψήφισμα και στη Γαλλία.

Με ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Νίκη της ελευθερίας! Όπως το ζητάω εδώ και χρόνια, πρέπει τώρα να γίνει το ίδιο δημοψήφισμα στη Γαλλία και στις χώρες της ΕΕ».

Γερμανία

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κατέδειξε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αποκαλύπτοντας τον σκεπτικισμό έναντι της Ευρώπης από τον οποίο εμφορούνται πλέον πολλοί πολίτες της πολυπληθέστερης και οικονομικά ισχυρότερης χώρας της.

Παρότι ιστορικά θεωρούνται θερμοί υποστηρικτές της ΕΕ, οι Γερμανοί εμφανίζονται απογοητευμένοι μετά την άφιξη ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων και μεταναστών και την κρίση δημόσιου χρέους, ειδικά αυτή της Ελλάδας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δημοσκόπηση της YouGov για την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αποκάλυψε ότι μόλις το 54% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ το 29% θα τασσόταν υπέρ της αποχώρησης από αυτήν εάν διεξαγόταν δημοψήφισμα.



Ισπανία

«Η Ευρώπη είναι σε κρίση σε κάθε γωνιά της. Από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, την απειλή της τρομοκρατίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και το προσφυγικό ζήτημα, οι εκλογές στην Ισπανία μπορεί να είναι ακόμη μία εσωτερική απειλή της Ευρώπης» σημειώνει η Die Welt.

Ολλανδία: Δημοψήφισμα για Nexit

Ο Γκερτ Βίλντερς προχώρησε στη δημοσίευση επίσημης ανακοίνωσης, όπου επικρότησε την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων. "Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται στο δρόμο προς το μέλλον και την απελευθέρωση", σχολίασε ο Ολλανδός πολιτικός. "Στον ολλανδικό λαό αξίζει, επίσης ένα δημοψήφισμα", υποστήριξε ο Βίλντερς, προσθέτοντας ότι το κόμμα για την Ελευθερία απαιτεί ένα δημοψήφισμα για Nexit.

Δημοσκόπηση του ολλανδικού τηλεοπτικού καναλιού Een Vandaag αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι το 54% των Ολλανδών επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας στην Ε.Ε.



Αυστρία

Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση συνεχίζει να καταρρέει από την έλλειψη βούλησης για μεταρρυθμίσεις και να δέχεται χώρες, όπως η Τουρκία, τότε διακηρυγμένος πολιτικός στόχος για την Αυστρία καθίσταται η διενέργεια δημοψηφίσματος ως προς τη συνέχιση της παραμονής της στην ΕΕ, τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης το οποίο εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία με ποσοστό πάνω από το 30%.

Στις δηλώσεις του, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ζητά την παραίτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, οι οποίοι, όπως ο ίδιος διατείνεται, υποστήριξαν την ενσάρκωση της αποτυχημένης ανάπτυξης στην Ευρώπη και με έστω λίγη αξιοπρέπεια και σεβασμό για το μέλλον της Ευρώπης, οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα.

Ιταλία

Στις σειρήνες του Brexit δεν αντιστάθηκε ούτε ο επικεφαλής της Κίνησης των 5 αστέρων στην Ιταλία, Μπέπε Γκρίλο που ζητά τώρα δημοψήφισμα στην Ιταλία για έξοδο από το ευρώ.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κάτω Βουλής, Luigi Di Maio, ανέφερε πριν το αποτέλεσμα του Brexit: «Θέλουμε δημοψήφισμα για το ευρώ. Το ευρώ δεν είναι αποτελεσματικό πια. Εχουμε εναλλακτικά νομίσματα ή αλλιώς το ευρώ 2. Το γεγονός ότι μια χώρα σαν τη Βρετανία πήγε σε δημοψήφισμα, δείχνει την αποτυχία της Ευρώπης. Μπήκαμε στην Ευρωβουλή για να αλλάξουμε κάποιες συνθήκες.

Δανία

Kαι στη Δανία, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος του Λαού, ανέφερε πως η χώρας του θα ακολουθήσει τον δρόμο της Βρετανίας και θα πάει σε δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα, ο Kristian Thulesen Dahls ανέφερε ότι αν η δανέζικη Βουλή δεν μπορέσει να συμφωνήσει με την ΕΕ σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, ένα δημοψήφισμα θα δώσει μια καλή ευκαιρία στη Δανία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του