Στη λήξη του τελεσιγράφου απαντά η Θήβα στους Μουζάλα και Βίτσα.






Με τις ευθύνες να βαρύνουν τη δημοτική αρχή της Θήβας, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό έγγραφο-αίτημα του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, να υποδείξει χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες όταν και εφόσον κρινόταν σκόπιμο, το Δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε τις τρείς εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμαρχος Σπύρος Νικολάου.

Τα παλιά εργοστάσια, της IDEAL, πλησίον της υπάρχουσας εγκατάστασης φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα και της ΙΖΟΛΑ, στο ενδιάμεσο της διαδρομής Σχηματαρίου-Θήβας καθώς και ένα παλιό εργοστάσιο στην παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας Θήβας, μετά το στρατόπεδο είναι οι προτάσεις με τις οποίες ο Δήμος Θήβας επιχειρεί να αποκρούσει την απόφαση του υπουργείου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε ανενεργό εργοστάσιο στα όρια της πόλης και πλησίον του καταυλισμού των ΡΟΜΑ.

Ωστόσο στη συνάντηση των δύο υπουργών με τους Σπύρο Νικολάου και Σταμάτη Χαλβατζή με κατηγορηματικό αποσαφηνίστηκε οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ‘αδειάσουν» οι προσωρινοί χώροι στο Ελληνικό και τον Πειραιά στους οποίους φιλοξενούνται περίπου 5.000 πρόσφυγες μέχρι σήμερα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται λοιπόν αν η κυβέρνηση θα δώσει μία παράταση στην υλοποίηση της απόφασής της ή θα μεταφέρει σήμερα πρόσφυγες στο παλιό εργοστάσιο της Θήβας, στα όρια του οικισμού και δίπλα από τη συνοικία των ΡΟΜΑ.

Αν δεν δοθεί παράταση η Θήβα θα έχει τους πρώτους πρόσφυγες στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και το υπουργείο τρεις ακόμη θέσεις στις οποίες θα μπορούσε να μετακινήσει μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων.

Εδώ λοιπόν θα ισχύει αυτό που λέει ο λαός:

«Το τυρί το είδαμε τι φάκα όμως;»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του