ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ...


Μαζική προσέλευση στις κάλπες και σταθερή πρωτιά στην παράταξη ΕΣΑΚ που στηρίζεται ...
από το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, είναι τα δύο χαρακτηριστικά των εφετινών εκλογών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν για 6η συνεχή φορά την παράταξη ΕΣΑΚ σε πρώτη δύναμη, επιδοκιμάζοντας με την ψήφο τους την αγωνιστική στάση της παράταξης αλλά και τον καρδιολόγο και πρόεδρο του Σωματείου κ. Ηλία Σιώρα.

Ειδικότερα, σε σύνολο 1.606 ψηφισάντων (1.551 έγκυρα, 55 άκυρα-λευκά), η ΕΣΑΚ έλαβε 643 ψήφους έναντι 600, που είχε λάβει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Της αναλογούν 6 έδρες στο ΔΣ του Σωματείου έναντι 5 που είχε.

Στη δεύτερη θέση παρέμεινε η ΔΑΚΕ (παράταξη που στηρίζεται από τη ΝΔ), η οποία μείωσε της ψήφους από 565 σε 422, χάνοντας μία έδρα (από 5 πήρε 4).

Στην 3η θέση αναδείχθηκε η Ενωτική Πρωτοβουλία με 161 ψήφους έναντι 339 και 1 έδρα έναντι 3. Αντίστοιχα, η Κίνηση Συνεργασίας (νέος συνδυασμός) που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ πήρε 216 ψήφους και 2 έδρες. Κατά τα λοιπά, 109 ψήφους έλαβε η Αγωνιστική Ενότητα που στηρίζεται από την ΠΑΣΚ, ενώ η Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ψήφους.

Οι δεσμεύσεις της ΕΣΑΚ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ τονίζει πως με την ευθύνη που της δίνει η πρώτη θέση στις αρχαιρεσίες στον «Ευαγγελισμό» δεσμεύεται να συνεχίσει την αταλάντευτη πάλη της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων με προτεραιότητα στους 400 εργολαβικούς εργαζόμενους που τους οφείλονται 3 μήνες, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και άμεση επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του