“H MAXH TOY ΔΡΑΜΑΛΗ” ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Α. ΣΑΜΑΡΑ-ΠΟΙΟΙ “ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ” ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ-”ΣΦΑΓΗ” ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΙ Β ΆΘΗΝΩΝ- “ΚΑΝΟΝΙΑ” ΗΤΤΑΣ ΒΑΡΑΝΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

nd


Ή ΝΔ ήταν ένα καράβι που είναι πια αταξίδευτο…!
Ποιοι βουλευτές θα μείνουν χωρίς δουλειά από Δευτέρα;
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2015 και ο μεγάλος πρωταγωνιστής, πάντα ο λαός , καλείται να προσέλθει στις κάλπες , Κυριακή 25 Ιανουαρίου, από τις 7 το πρωί έως στις 19:00 το απόγευμα, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα.
Όλα καλά μέχρι εδώ. Τα άσχημα όμως βρίσκονται στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Η Κυριακή ξημερώνει συννεφιασμένη, μεταφορικώς και ουσιαστικώς, καθώς αναμένεται στάς Αθήνας να παιχτεί το έργο «Η Μάχη του Δράμαλη» σε σκηνοθεσία και παραγωγή Αντώνη Σαμαρά.

Το εκλογικό θρίλερ και η ακραία πόλωση μεταξύ των υποψηφίων του ιδίου κόμματος έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στα βουλευτικά γραφεία της παράταξης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψαλίδα διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ολοένα και μεγαλώνει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο να αξιολογήσουμε με κάθε ασφάλεια το ενδεχόμενο ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα έρθει ΚΑΙ δεύτερο ΚΑΙ καταϊδρωμένο.
Στα σαλόνια της Συγγρού οι καναπέδες τρίζουν εδώ και μέρες. Ασφαλώς δε τρίζουν γιατί βουλευτές , υπουργοί και νυν υποψήφιοι έφαγαν πολύ και κινδυνεύουν τα έπιπλα να διαλυθούν, αλλά γιατί κατάλαβαν (αργά, πολύ αργά) ότι ο αρχηγός τους, τους έβαλε σε ένα καραβάκι πραγματικά αταξίδευτο και ο κλήρος έπεσε και πέφτει σε πολλούς και πολλές αναγκάζοντας τους να πνιγούν στη θάλασσα για να σωθούν τα golden boys του αρχηγού.
Στη ΝΔ αν και ελπίζουν στους αναποφάσιστους, είναι ελάχιστοι εκείνοι που πιστεύουν ακόμα ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Το κλίμα ηττοπάθειας έχει κυριεύσει τη Συγγρού και οι περισσότεροι πλέον συζητούν για την επόμενη μέρα στο κόμμα και όχι για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Τις τελευταίες ημέρες στο καφενείο της Βουλής βουλευτές του κόμματος αναρωτιόντουσαν γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ, ενώ ψιθύριζαν εντός και εκτός βουλής, ότι ο prime minister , τους οδήγησε σε τρελό κατήφορο , χειρότερο και από αυτό του Γ.Δαλιανίδη.
«Εμείς βάλαμε πλάτη» αλλά και «κωπηλατούσαμε σαν σκλάβοι στις γαλέρες για το καλό του κόμματος» . Απόλυτη καταστροφή αναφωνούσαν κάποιοι βουλευτές ενώ όλοι συμφώνησαν ότι έκαναν το τραγικό λάθος να ακολουθήσουν και να εμπιστευτούν τον Α.Σαμαρά, επενδύοντας επικοινωνιακά στο φόβο.
Τώρα όμως που ήρθε η ώρα της αλήθειας, ξέρουν ότι πληρώνουν το τίμημα, που για πολλούς είναι μεγάλο!
Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις το αιματοκύλισμα και η σφαγή θα ξεκινήσει αρχικά από την Α Αθηνών. Όπερ σημαίνει ότι , από τις 8 έδρες που έχει σήμερα η ΝΔ θα κατέβει στις 3 ή 4, ο μεγάλος κατήφορος….
Στην Α’ Αθηνών, η κα Ντόρα Μπακογιάννη και η κα Όλγα Κεφαλογιάννη δείχνει να παίρνουν την μερίδα του λέοντος ενώ κρύος ιδρώτας φαίνεται όπως όλα δείχνουν να έχει λούσει τους υπόλοιπους υποψήφιους που διεκδικούν την 3η ή την 4η θέση όπως η Φωτεινή Πιπιλή και ο Νικήτας Κακλαμάνης . Χλωμό έως απίθανο σενάριο βλέπουμε την είσοδο του Β. Κικίλια τον Α. Πλεύρη στη βουλή , παρά την ξαφνική παραίτηση του κου Ψυχάρη από το ψηφοδέλτιο και μη συναγωνισμού του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος είχε την δυναμική των 12.000 σταυρών
Στη Β Αθηνών , στη μητέρα όλων των μαχών όπως την αποκαλούν οι πολιτικοί και σύμφωνα με ποσοστά των δημοσκοπήσεων, η Νέα Δημοκρατία προβλέπεται ότι θα χάσει 3 έως 4 έδρες . Στις προηγούμενες Εθνικές εκλογές ο αριθμός των εκλεγμένων βουλευτών ήταν 13 και παρά το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των εδρών από 42 σε 44, η Νέα Δημοκρατία ως δεύτερο κόμμα θα συμπιεστεί στους 8 έως 9 βουλευτές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα θα βρεθούν ο Κ. Μητσοτάκης που ιστορικά συγκεντρώνει και τους περισσότερους σταυρούς στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια ενώ ο νεοεισερχόμενος Ν.Δένδιας που κατέβαινε παραδοσιακά στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κέρκυρα βάζει μπουρλότο στην κατανομή των ψήφων μαζί με τον Ι. Μιχελάκη, που στις προηγμένες εκλογές βρισκόταν στο επικρατείας. Ο κος Κωστής Χατζηδάκης, η κα Σοφία Βούλτεψη, ο κος Α. Ντινόπουλος και ο Μ. Βαρβιτσιώτης ακολουθούν ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα θα δυσκολευτούν πολύ να καθίσουν στα έδρανα της βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης , ο Γεράσιμος Γιακουμάτος , η κα Άννα Καραμανλή, Κατερίνα Παπακώστα και η κα Τ.Ιακωβίδου.
Έχουμε την εντύπωση ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά , η φράση «σκασμός Αντωνάκη μου…» θα ακουστεί και θα επαναληφθεί αρκετές φορές στα γραφεία της Συγγρού. Στο σύντομο μέλλον, οι «κωπηλάτες» καλούνται να καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να διεκδικήσουν και το πλοίο και το τιμόνι για την επόμενη προεδρία του κόμματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του