ΓΙΑ ΤΟ 2015! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο Βαρουφάκης για τον Ομπάμα...


Σε νέες αποκαλύψεις για τον άγνωστο διάλογο που είχε με τον Αμερικάνο Πρόεδρο αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα το 2015, καθώς και για την αιτία που τον οδήγησε στην παραίτηση, προβαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο BBC.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Ομπάμα, σημειώνει ότι είναι «άνευ ουσίας», καθώς η Αθήνα δεν είχε καμία βοήθεια από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο τον Απρίλιο του 2015, την περιγράφει ως εξής: «Συμφωνήσαμε απολύτως. Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε μια ελάχιστη προεδρική γλώσσα για να περιγράψει τη λιτότητα και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα αλλά, όπως του είπα, το υπουργείο των Οικονομικών του δεν ακολουθούσε τη γραμμή του και συνέχισε να μην το κάνει».

«Στο τέλος δεν είχαμε καμία βοήθεια στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη. Αυτή ήταν μια περίοδος που ο Ομπάμα θα μπορούσε να στηρίξει τα λόγια του με πράξεις, για να στηρίξει μια συμφωνία που θα είχε νόημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για την Αμερική. Δεν το έκανε. Αυτό το ταξίδι τώρα είμαι σίγουρος ότι του είναι ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι αλλά είναι εντελώς άνευ σημασίας…»

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ακολούθησε κάποιον άλλον δρόμο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «η εντολή που είχα από τους ψηφοφόρους μου ήταν να πάω στους πιστωτές και να τους προτείνω μια λογική αναδιάρθρωση του χρέους και μια λογική μεταρρυθμιστική πολιτική που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ξεπληρώσει στους δανειστές όσα περισσότερα μπορούσε. Η τραγωδία της δανειακής συμφωνίας που επιβλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση -και εξαιτίας της παραιτήθηκα επειδή δεν μπορούσα να τη συνυπογράψω- είναι ότι τώρα δεν πρόκειται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω»

«Ο Τσίπρας μου είπε ότι ήρθε η ώρα να παραδοθούμε»

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου του BBC σχετικά με το «γιατί δεν είπατε στους πιστωτές ότι δεν έχουμε λεφτά και ξεκινάμε από την αρχή», ο κ.Βαρουφάκης απάντησε: «Να σας θυμίσω ότι ήμουν υπουργός Οικονομικών και όχι ο πρωθυπουργός. Αυτή ήταν η σύστασή μου προς τον πρωθυπουργό τη νύχτα του δημοψηφίσματος που ο ελληνικός λαός έδωσε μια εντολή σε ποσοστό 62%, να κάνει η κυβέρνηση αυτό που είπες. Ο πρωθυπουργός στο γραφείο του μου είπε ότι ήρθε η ώρα να παραδοθούμε. Προσπάθησα να τον μεταπείσω, πέρασα τρεις ώρες προσπαθώντας, απέτυχα και υπέβαλα την παραίτησή μου», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του