Νέα προσφυγή του Αθ. Γιαννόπουλου στο ΣτΕ






Στο ΣτΕ κατά της απομάκρυνσής του από τη θέση του ΚΕΕΛΠΝΟ προσέφυγε εκ νέου ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ενώ προτίθεται να καταθέσει και αγωγή κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την «πληρέστερη προσωπική του αποκατάσταση». Χθες κατά την παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της θητείας του, ο κ. Γιαννόπουλος κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για «παρεμβάσεις που ξεπερνούσαν το κανονιστικό πλαίσιο». Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις των γιατρών και νοσηλευτών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο κ. Γιαννόπουλος είπε θα αποδειχθεί ότι η ιστορία του διαγωνισμού δεν ήταν σύννομη. Μάλιστα υποστήριξε ότι «η προϊστάμενη αρχή» τον πίεζε να παρανομήσει και ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει σε καθεστώς παρανομίας, δικαιολογώντας την άρνησή του να «κλείσει» τον διαγωνισμό με τους πίνακες κατάταξης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Παράλληλα τόνισε ότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση από πλευράς υπουργείου να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη στελέχωση των μονάδων, την οποία και συσχέτισε με τον αυξημένο αριθμό θανάτων από τη γρίπη.
Κατά την παρουσίαση του απολογισμού του έργου, ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για την πυκνή και πολυσχιδή δράση – σε επίπεδο υποστήριξης των νοσηλευτικών μονάδων υγείας σε ολόκληρη τη χώρα με προσωπικό, άλλα μέσα (μηχανοκίνητα) σε δύσκολες καταστάσεις (πυρκαγιές, πλημμύρες) και φαρμακευτικό υλικό, αλλά και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού με εντατικούς ελέγχους, καταγραφή και παρεμβάσεις, τα οποία αναπτύχθηκαν το 2015-2016 υπό την προεδρία του. Επισήμανε ότι ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην υλοποίηση πολυάριθμων υγειονομικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων για την υποβοήθηση αντιμετώπισης του αυξημένου προσφυγικού κύματος. Μίλησε για τις δράσεις του Οργανισμού σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα όπως: για την αποστολή κλιμακίου αποτελούμενο από ιατρούς, νοσηλευτές και ειδική υγειονομική κινητή μονάδα στο κλειστό γυμναστήριο Πικερμίου-Ραφήνας, προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε μετανάστες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του