O «ΣΠΙΝΟΣ» ΤΟΥ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΠΟΥΛΕΝ» ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ! «ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ» ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ! (ΦΩΤΟ)






Γράφει η Μπέττυ Γιάννα 

Από το Καρπενήσι στη Λαμία και από εκεί στην Αθήνα – Θα δώσει μια αυτοδιοικητική μάχη

Η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει «κλειδώσει» το όνομα που θα «κατεβάσει» στην πολιτική σκηνή της χώρας αναφορικά με τον Δήμο Αθηναίων. Όνομα που όπως πιστεύουν στην γαλάζια παράταξη, θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση από τον πρώτο κιόλας γύρο και θα «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες τον Καμίνη.

Και το όνομα αυτού… Κώστας Μπακογιάννης.



Τελευταία κυκλοφορεί όλο και περισσότερο ένα σενάριο που τον φέρει να ενδιαφέρεται και πάλι για την Αυτοδιοίκηση, αλλά για ένα πιο προβεβλημένο πόστο: Αυτό του δημάρχου Αθηναίων!

Άλλωστε, και εκεί οικογενειακό δρόμο θα ακολουθήσει, αφού η μητέρα του θήτευσε στον πρώτο δήμο της χώρας το μεγαλύτερο μέρος της τετραετίας 2003-2006. Απλώς παραιτήθηκε τους τελευταίους μήνες της θητείας της, για να συνδράμει, ως υπουργός Εξωτερικών, την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Μπορεί και ο ίδιος αργότερα να παραιτηθεί για μια θέση υπουργείου…

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει αρχίσει ήδη να βλέπει παλιούς δεξιούς Δημάρχους για να λάβει τις απαραίτητες συμβουλές.

Ο «σπίνος» του «Makeleio.gr» τον «τσίμπησε» σε «μυστική» συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο της Αθήνας τον Νικήτα Κακλαμάνη.



Ο Ν.Κακλαμάνης κατά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνοντας το 46,05% των ψήφων και ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου την 1η Ιανουαρίου 2007.

Στη Νέα Δημοκρατία θέλουν ένα καθαρό και νέο σε ηλικία πρόσωπο για να εκπροσωπήσει την παράταξη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεωρούν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι το καταλληλότερο πρόσωπο και θα σαρώσει από την πρώτη Κυριακή.

Ίδωμεν…

Ποιος είναι ο Κώστας Μπακογιάννης;

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι γιος του δημοσιογράφου και πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1989 από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν και της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη.



Ο Κώστας Μπακογιάννης σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και τις Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Τζον Φ.Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.



Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο γνωστικό αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών και των Διεθνών Σχέσεων. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ως Καταδρομέας-Αλεξιπτωτιστής.



Ο τραγικός χαμός του πατέρα του

«Δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο, λεπτό προς λεπτό» θυμάται ο Κώστας Μπακογιάννης την 26η Σεπτεμβρίου 1989. «Εκείνη την ημέρα για κάποιον λόγο ο πατέρας μας έφαγε πρωινό μαζί μας, κάτι που, αν και πήγαινε πολύ νωρίς στο γραφείο του, δεν το έκανε σχεδόν ποτέ. Συνήθως μας έδινε ένα φιλί και φεύγαμε για το σχολείο». Ο 11χρονος τότε Κώστας και η 13χρονη αδελφή του Αλεξία πληροφορούνται μέσα στο σχολικό λεωφορείο την επίθεση της 17Ν κατά του 54χρονου Παύλου Μπακογιάννη, στις 7.58, έξω από το γραφείο του στην οδό Ομήρου: «Ακούσαμε τον Τέρενς Κουίκ στο ραδιόφωνο να λέει ότι χτυπήθηκε. Όταν φτάσαμε στο σχολείο μας πήρε ο γυμνασιάρχης και μας πήγε στον «Ευαγγελισμό». Περιμέναμε σε ένα σκοτεινό δωματιάκι. Έπειτα από λίγο ήρθε η μητέρα μας. Φορούσε, θυμάμαι, το αγαπημένο της πουλόβερ, ένα πολύχρωμο, από αυτά τα φαντεζί που φοριόνταν πολύ τη δεκαετία του ’80. Μας είπε «O μπαμπάς σας δεν κατάφερε να ζήσει» και η ζωή μας άλλαξε».



Μπροστά από τις κάμερες που είναι συγκεντρωμένες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ένας παγωμένος Μιλτιάδης Εβερτ, υπουργός Υγείας στην τότε κυβέρνηση συνεργασίας Τζαννή Τζαννετάκη, βγάζει την πράσινη ρόμπα του χειρουργείου και επωμίζεται το επώδυνο έργο: «Ο Παύλος εξέπνευσε δυστυχώς ύστερα από δολοφονικά χτυπήματα άνανδρων δολοφόνων…». Ο βουλευτής της Ευρυτανίας και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο γεφυροποιός της Δεξιάς με την Αριστερά, είναι το θύμα μιας στυγνής δολοφονίας με έντονο πολιτικό συμβολισμό που «κόβει» το νήμα της εθνικής συμφιλίωσης και συνταράσσει την Ελλάδα.

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ φόβο», είχε δηλώσει σε ένθετο εφημερίδας πριν λίγους μήνες ο Κώστας Μπακογιάννης, «αισθάνθηκα πολύ μεγάλη οργή. Οργή για το γεγονός ότι κάποιοι πήραν τον πατέρα τον δικό μου και της Αλεξίας, τον άνδρα της μάνας μου, τον γιο του παππού και της γιαγιάς μου. Όμως ποτέ δεν μας είδα ως κάτι μοναδικό, ποτέ δεν μου έκανα τη χάρη να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου ως κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό που βιώσαμε εμείς δεν είναι πιο δραματικό από το να σου πουν ότι ο πατέρας σου σκοτώθηκε σε τροχαίο ή ότι αρρώστησε και έφυγε ξαφνικά από τη ζωή… Δεν δικαιούμαστε να παραπονούμαστε η Αλεξία και εγώ. Πολλοί άνθρωποι μας στάθηκαν, μας στήριξαν. Δεν πήραμε ποτέ τους ρόλους των «θυμάτων». Ισως επειδή ο πατέρας μας ήταν αυτός που ήταν, εμείς νιώσαμε ότι οφείλουμε να δώσουμε κάτι πίσω. Δεν νιώθω ότι μου χρωστάει κανείς, εγώ χρωστάω».



Ενας συντετριμμένος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (για τον οποίο ο θάνατος του γαμπρού του δεν είναι μόνο μια οικογενειακή τραγωδία, αλλά μια βαριά προσωπική πολιτική απώλεια) θα αναλάβει χρέη δεύτερου πατέρα για τα δύο εγγόνια του:

«Ο παππούς μας ήταν για μένα και την αδελφή μου το λιμάνι μας, η ασφάλειά μας. Κινήθηκε με αυτόματο τρόπο. Τον θυμάμαι στο τέλος της κηδείας του πατέρα μου να βάζει το χέρι του στον ώμο μου: «Πάμε τώρα, Κώστα». Την ίδια ασφάλεια μου δημιουργεί και σήμερα, στα 96 του»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του