Βουλή: Με διαδικασίες επείγοντος ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα εναλλακτικά καύσιμα


vooo-708 1
Θετικά, ως προς την ουσία του νομοσχεδίου, αλλά με επιφυλάξεις έως την τελική τους τοποθέτηση, υποδέχεται η πλειονότητα των κομμάτων, το νομοσχέδιο για την «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη Υποδομών Εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας, αδειοδότησης κ.α διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, κ.α διατάξεις».

Το νομοσχέδιο, εισήχθη προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με την διαδικασία του επείγοντος, αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα και περιλαμβάνει μέρος των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.
Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρθηκε στην εκτεταμένη διαβούλευση που προηγήθηκε της κατάθεσης του νομοσχεδίου και τόνισε ότι με την ψήφισή του, η χώρα μας καθίσταται η έκτη χώρα μεταξύ των 27, που εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή οδηγία για την ανάπτυξη των υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (διεύρυνση της αγοράς πέραν των πετρελαιοειδών).
Εξάλλου, περιλαμβάνονται διατάξεις, οι οποίες εμπίπτουν σε δεσμεύσεις διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της χώρας μας, ως προς την απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων, καθώς επίσης και τον καθορισμό πρόσβασης σε δεξιότητες και αντικείμενα του διπλωματούχου μηχανικού και την αναγνώριση τεσσάρων ειδικοτήτων μηχανικών, ως βασικές ειδικότητες του τεχνικού κόσμου.
Ειδικότερα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τέσσερα κεφάλαια, με βάση τα οποία:
Ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία σε σχέση με την ανάπτυξη των υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (διεύρυνση της αγοράς πέραν των πετρελαιοειδών).
Απλοποιείται η αδειοδότηση των πρατηρίων καυσίμων, ως προς τον χρόνο και την διαδικασία και καθορίζονται αυστηρές πειθαρχικές ποινές για τους υπαλλήλους οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στο έργο τους. (Πρόκειται για μέτρο ενταγμένο στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης).
Καθορίζονται τεχνικές προδιαγραφές για τα πρατήρια καυσίμων και πλέον προβλέπεται η καθιέρωση πιστοποιημένου μηχανικού, ως τεχνικού ασφάλειας στα πρατήρια καυσίμων.
Εξειδικεύονται περαιτέρω οι όροι της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο δίκτυο, καθορίζονται τα πρόστιμα (1.000 ευρώ) για τους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται, καθώς και οι ποινικές κυρώσεις. Τα έσοδα θα διοχετεύονται για την συντήρηση του δικτύου και την υλικοτεχνική υποδομή της Τροχαίας. Επίσης, προβλέπεται η σηματοδότηση του παράπλευρου οδικού δικτύου.
Καθορίζεται το επαγγελματικό πλαίσιο των ειδικοτήτων των μηχανικών και εντάσσονται σε αυτό τέσσερις ειδικότητες: μηχανικοί περιβάλλοντος, μηχανικοί ορυκτών πόρων, μηχανικοί πολεοδομίας και χωροταξίας και μηχανικοί παραγωγοί και διοίκησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του