Διέγραψαν όλο το χρέος δανειολήπτριας!

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας προχώρησε στη διαγραφή χρέους ύψους 61.600 ευρώ! Πρόκειται για τη πρώτη διαγραφή ολικού χρέους σε δανειολήπτη...


...Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Γιώργο Πασχαλίδη της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας «η συγκεκριμένα κυρία ήταν χήρα και έπαιρνε μόνο μια σύνταξη 420 ευρώ. Κατέθεσε αίτηση να μπει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση της».

Το δικαστήριο έκρινε πως το ελάχιστο ποσό της δόσης, 560 ευρώ ήταν «πολύ περισσότερα απ’ όσα έβγαζε η κυρία. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η εξ ολοκλήρου διαγραφή του χρέους της».

Η συγκεκριμένη περίπτωση, θα επανεξετάζεται κάθε έξι μήνες ώστε να διαπιστώνεται αν υπάρχει αλλαγή στην οικονομική κατάσταση της γυναίκας.

«Πήρε ένα καταναλωτικό δάνειο, πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της, έφυγε από τη δουλειά της και μετά δεν μπορούσε. Πιεζόμενη από τις εισπρακτικές εταιρίες αναγκαζόταν να παίρνει κάρτες και έτσι έφτασε στην υπερχρέωση» εξηγεί ο κος Πασχαλίδης και συμπληρώνει:

«αυτή τη στιγμή και οι τράπεζες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια, προσπαθούν να κάνουν ρυθμίσεις ώστε να φανεί ότι υπάρχει ενημερότητα των δανείων και να μπορούν να δανείζονται και αυτές. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δεν μπορεί ο καταναλωτής να πληρώσει πλέον τις δόσεις του».


Read more: http://pressarismenos.blogspot.com/2012/05/blog-post_4256.html#ixzz1uSEXSRtV

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του