Πρόσκληση Διστομο


Ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις Εκδηλώσεις Μνήμης των 218 Μαρτυρικών Ηρώων Διστομιτών Θυμάτων της ναζιστικής Θηριωδίας στις 10 Ιουνίου 1944.
Πρόγραμμα
Παρασκευή 1/6/2012
9.00μ.μ. Θέατρο Μαυσωλείου: Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ» παρουσιάζει το έργο του Αλφρέντ Ζερύ «το Έκτο Πάτωμα» σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου.
Σάββατο 2/6/2012
9.00μ.μ. Προαύλιο Μουσείου
«ΕΙΡΗΝΗ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΔΕΡΦΟΣΥΝΗ» Από την χορωδία «ΑΜΒΡΥΣΣΟΣ» Διστόμου.
Διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Κοσμίδης. Συμμετέχουν με τα δικά τους προγράμματα οι χορωδίες: «Στειρίδα» Στειρίου. Διευθύνει ο Μαέστρος Κώστας Λέκκας. «Μικτή χορωδία Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Θεσσαλονίκης» Διευθύνει ο Μαέστρος Λόρα Τσένοβα. «Μικτή χορωδία Δήμου Δράμας» Διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Μπούρας.
Κυριακή 3/6/2012
10.15π.μ. Καρακόλιθος – Μαυσωλείο Δρόμος Θυσίας
7.30μ.μ. Δημοτικό Γήπεδο Διστόμου «ΑΜΒΡΥΣΣΕΥΣ» Φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του  ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ και των παλαίμαχων του.
Τρίτη 5/6/2012
6.00μ.μ. Αίθουσα ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ» φιλοξενεί την παράσταση κουκλοθεάτρου: «Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη σε διασκευή Αγγέλας Καρατράνου.
9.00μ.μ. Προαύλιο Μουσείου Το Χορωδιακό – Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας και η Χορωδία Αράχωβας μαζί  με την έντεχνη και λαϊκή ορχήστρα Αράχωβας θα παρουσιάσουν το έρο: ΔΙΣΤΟΜΟ – ΘΡΗΝΟΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Todor Kabaktchiev Αφηγητής: Βασίλης Τσακίρογλου.
Τετάρτη 6/6/2012
8.00μ.μ. Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διστόμου παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Χ. Θεοχάρη «Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 – το Ολοκαύτωμα» (Κρατικό βραβείο Χρονικού – Μαρτυρίας 2011) Ομιλητής: Ηλίας Νικολακόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.
Πέμπτη 7/6/2012
8.00μ.μ. Χώρος Μουσείου Ναζισμού: «Δικαστική Διεκδίκηση Αποζημιώσεων: Κερδίσαμε ή χάσαμε;» Ομιλητές: Στέλιος Περράκης, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ντανιέλλα Μαρούδα, Λέκτορας Διεθνούς δικαίου Παντείου Παν/μίου. Χριστίνα Σταμούλη, Νομικός.
Παρασκευή 8/6/2012
7.00μ.μ. Αίθουσα Μουσείου Ναζισμού Ενημέρωση από Γερμανούς Δικηγόρους, της ομάδας ΔΙΣΤΟΜΟ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.
9.00μ.μ. Προαύλιο Μουσείου Το χορευτικό τμήμα του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου παρουσιάζει την χορευτική – θεατρική παράσταση: «ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ». Εκδήλωση αφιερωμένη σε όλους αυτούς που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τις χαρές της ζωής.
Διδασκαλία χορών Γιώργος Κουνούκλας
Σάββατο 9/6/2012
5.00μ.μ. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου: Γενική Συνέλευση Μαρτυρικών Πόλεων.
7.30μ.μ. Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου.
8.00μ.μ. Μαυσωλείο: Τρισάγιο στη Μνήμη των Νεκρών.
8.30μ.μ. Λαμπαδηδρομία και τοποθέτηση χώματος σε Τύμβο από τα Μαρτυρικά χωρία και Πόλεις.
Οργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία το Μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 Σφαγιασθέντες
9.30μ.μ. Προαύλιο Μουσείου: Μουσική Βραδιά με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.
Κυριακή 10/6/2012
10.20π.μ. Πέρας αφίξεως των επισήμων στο Δημαρχείο.
10.30π.μ. Μνημόσυνο Σφαγιασθέντων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου... Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου.
10.50π.μ. Πομπή προς το Μαυσωλείο.
11.25π.μ. Άφιξη στο χώρο του Μαυσωλείου
11.30π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση.
11.45π.μ. Ομιλία από τον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Πατσαντάρα.
12.00μ.μ. προσκλητήριο Νεκρών.
12.10μ.μ. Κατάθεση στεφανιών.
12.20μ.μ. Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος
12.21μ.μ. Πέρας τελετής.
12.30μ.μ. Μικρή Δεξίωση στο χώρο του Δημαρχείου.
9.00μ.μ. Θέατρο Μαυσωλείου: ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ μουσικοθεατρικό αναλόγιο με τα έργα του Γ. Ρίτσου «Επιτάφιος» και «Ρωμιοσύνη».
Σκηνοθεσία: Τάσου Σταθά.
Από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και μέχρι την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διστόμου διοργανώνει στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.
Με τιμή ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας
Ιωάννης Πατσαντάρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του