Με αναπαλαίωση επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει στη Βοιωτία

Αδυνατεί το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στη Βοιωτία να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου ώστε να προσέλθει στις κάλπες του Ιουνίου με άλλον «αέρα».
Το Σάββατο ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη Βοιωτία και θα μιλήσει με φορείς και πολίτες στο κινηματογράφο «Φίλιππος».
Από μόνο του αυτό το ότι δηλαδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μιλήσει σε ανοιχτό χώρο αλλά σε αίθουσα κινηματογράφου δείχνει μια συγκεκριμένη κατάσταση και μια εικόνα που δεν βοηθά στην προσπάθεια ανοίγματος στη κοινωνία, στη βάση του κόμματος (που «μετακόμισε») ώστε να υπάρχει μια συσπείρωση καλύτερη από αυτή της 6ης Μαΐου.
Πόσο μάλλον όταν δύο μέρες αργότερα και ημέρα αργίας δηλαδή τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

Στην ίδια πλατεία μάλιστα μίλησε πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ενώ είχε σχεδιαστεί επίσκεψη του κ. Βενιζέλου την ίδια ημέρα και στη Θήβα, η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ έμεινε με το «χαρτί» (την άδεια για το χώρο) στο χέρι. Κάτι που βεβαίως αποδόθηκε στο φόβο τυχόν αποτυχίας της εκδήλωσης.
Αυτά σε συνδυασμό με όσα φέρεται να είπε στέλεχος της «καθοδήγησης» από τα κεντρικά του κόμματος σε πρόσφατη σύσκεψη στη Λιβαδειά για την οργάνωση της επίσκεψης ότι είτε σε εσωτερικό, είτε σε εξωτερικό χώρο γίνει η συγκέντρωση το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, δημιουργούν σαφέστατα ένα κλίμα απαισιοδοξίας και έρχονται σε αντίθεση με τον αγώνα του προέδρου του κόμματος που καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αρχίσει να γέρνει την «πλάστιγγα» προς του ΠΑΣΟΚ.
Άστοχη επίσης θεωρείται και η ενέργεια να βγει από το ψηφοδέλτιο η Ναυσικά Γεντίκη και τη θέση της να πάρει ο Βασίλης Τόγιας ο οποίος ενώ είχε καταψηφίσει το μνημόνιο, ψήφισε αργότερα τη δανειακή σύμβαση ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο και έμεινε μακριά από τη μάχη του σταυρού.
Τώρα θα είναι στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, ενέργεια την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως «άσκηση εδάφους».
Έτσι λοιπόν προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν θα αποφέρει οφέλη για το ΠΑΣΟΚ η είσοδός του στο ψηφοδέλτιο όταν πλέον του χρεώνουν ότι αποδέχεται το μνημόνιο.
Επίσης σίγουρα το ΠΑΣΟΚ στο νομό δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες για κάτι νέο, για κάτι καινούργιο.
Όταν βγαίνει μια νεαρής ηλικίας υποψήφια, η κ. Γεντίκη και την θέση της παίρνει ένας «παλιός» ο κ. Τόγιας και την ίδια στιγμή αρκετά πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο δεν μετρούν μόνο χρόνια αλλά και απο διάφορες θέσεις δεκαετίες στην πολιτικό στίβο και κατά συνέπεια κουβαλούν «βαρίδια» του παρελθόντος το μήνυμα που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι είναι ότι δυστυχώς κατά την προσπάθεια για ανανέωση συντελείται αναπαλαίωση.
Τέλος στο πλαίσιο αυτό όσο και να προσπαθήσουν οι πρώην υπουργοί Αλέκος Ακριβάκης και Γιώργος Κατσιμπάρδης που με κάθε ευκαιρία δηλώνουν παρών δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν στις ανάγκες του ΠΑΣΟΚ του 2012.
Όλα αυτά και με το ΠΑΣΟΚ να μη μπορεί ακόμα να βρει την χαμένη πολιτική του ταυτότητα καθιστούν το μονοπάτι που άνοιξε προς τον ΣΥΡΙΖΑ οδό που τείνει να αποτελέσει μονόδρομο κυρίως για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εκείνους που σκέπτονται πολιτικά, μπροστά στον κίνδυνο της επικράτησης του «δεξιού» Α. Σαμαρά και μιας αντιλαϊκής πολιτικής που οδήγησε την χώρα σε αμφισβητούμενη θέση στην ΕΕ, αλλά και εκείνους που πλέον δεν έχουν να περιμένουν «ρουσφέτια» δεδομένου ότι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα ήδη συντελείται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του