Ανασυγκρότηση και ανανέωση του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία


Παρουσία του πρώην βουλευτή Αλέκου Ακριβάκη, της πρώην υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της πρώην βουλευτού και υποψήφιας Βάσως Τσόνογλου και των υποψήφιων στις εκλογές της 6ης Μαΐου χωρίς όμως την παρουσία του πρώην βουλευτή Βασίλη Τόγια που επιχειρείται η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της 17ης Ιουνίου συνεδρίασε στη Λιβαδειά η διευρυμένη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας στο πλαίσιο των διαδικασιών ανασυγκρότησης και ανανέωσης του κόμματος.
«Σε τρείς εβδομάδες έχουμε ίσως την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Έχουμε πάρει το μήνυμα του ελληνικού λαού και με απόλυτη συναίσθηση της συγκυρίας, της κρισιμότητας που αυτή τη στιγμή δημιουργούν οι νέες ευρωπαϊκές συνθήκες όσον αφορά τη θέση της χώρας μας, δίναμε τη μάχη με τις ιδέες και τις απόψεις μας», σημείωσε σε δηλώσεις της η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε πρώτα απ όλα ότι χρειάζεται να διασφαλιστεί η θέση της χώρας μας στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο τώρα που διαμορφώνεται μια δυνατότητα μιας πιο προοδευτικής πολιτικής στην Ε.Ε.».
Επίσης σύμφωνα με την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ «χρειάζεται να υπάρχει την επόμενη ημέρα των εκλογών μια υπεύθυνη -εμείς θέλουμε προοδευτική- διακυβέρνηση για την χώρα που να μπορεί να υλοποιήσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και υπέρβασης της κρίσης και ταυτόχρονα να εκπροσωπήσει δυναμικά και να διαπραγματευτεί για την βελτίωση των πολιτικών που αφορούν την Ελλάδα».
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και πιστεύει ότι «ο Ελληνικός λαός θα προσέλθει με μεγάλο αίσθημα ευθύνης σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση».
Στο θέμα της ανασυγκρότησης στην οποία συμβάλουν παλαιά και νέα στελέχη του κόμματος αλλά και στις συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη που αφήνουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης αρκετών σημείων του μνημονίου αναφέρθηκαν επίσης σε δηλώσεις τους η πρώην βουλευτής και υποψήφια Βάσω Τσόνογλου καθώς και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου επιβεβαιώνοντας με την στάση της το κλίμα εσωστρέφειας που κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ δεν δέχθηκε παρά μόνο δύο ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο του το κόμμα επιχειρεί την επαφή με την κοινωνία. Έτσι επιβεβαίωσε εκείνους που υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να παρουσιάσει κάτι νέο, να πει κάτι καινούργιο και ότι όπως και η Ν.Δ. αυτό που ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά μόνο η υλοποίηση του μνημονίου, της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα, της φτώχιας, της εξαθλίωσης και της κατάργησης του κράτους πρόνοιας.
Επίσης η κ. Ξενογιαννακοπουλου δήλωσε άγνοια σε ερώτηση στελέχους του κόμματος για άνθρωπο του κοινωνικού της περιβάλλοντος που φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με επιστροφές Φ.Π.Α.
Τέλος στη συζήτηση του διεξήχθη μεταξύ των στελεχών του κόμματος τέθηκαν όλα τα ζητήματα τόσο για την πορεία του κόμματος όσο και για την πορεία της χώρας ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ότι «το ΠΑΣΟΚ κράτησε την χώρα όρθια» αλλά σήκωσε όλο το βάρος «παρόλο που άλλοι και κυρίως η Ν.Δ. οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο».    
Παράλληλα επιχειρήθηκε αυτοκριτική και έγινε λόγος για ευθύνες, λάθη και παραλείψεις στελεχών του κόμματος.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του