Αγρότες από το σαλόνι του σπιτιού τους


Καλά οργανωμένη είναι ακόμη μία προσπάθεια δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των ελλήνων αγροτών της υπαίθρου και των τελικών καταναλωτών στα αστικά κέντρα. 
Οι υπεύθυνοι του site www.gineagrotis.gr εδώ και περίπου ένα μήνα καλούν τους πολίτες να γίνουν αγρότες με ένα κλικ και να απολαμβάνουν κάθε εβδομάδα φρέσκα προϊόντα στο σπίτι τους. Το εγχείρημα είναι καινοτόμο καθώς οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν και να «νοικιάσουν» το κτήμα και τον αγρότη-καλλιεργητή των προϊόντων τους.
Στη συνέχεια, τα προϊόντα που παράγονται στο χωράφι θα φτάνουν άμεσα χωρίς να παρεμβάλλονται μεσάζοντες στο σπίτι των καταναλωτών. Ολα αυτά μπορεί να τα πετύχει κάποιος μπαίνοντας απλώς στο site. Eκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα τέσσερα, προς το παρόν, αγροκτήματα που βρίσκονται πέριξ της Χαλκίδας καθώς και όλες τις πληροφορίες για το πώς θα δηλώσουν συμμετοχή.
«Η καινοτομία μας είναι ότι οι πολίτες θα ξέρουν τον αγρότη τους. Φέρνουμε σε άμεση επαφή τον καταναλωτή με τον παραγωγό. Επαναφέρουμε στην καθημερινότητα το παλιό μποστάνι. Και βέβαια τα προϊόντα προσφέρονται φθηνότερα κατά 60%. Σε τιμές παραγωγού. Αυτή ήταν η ιδέα μας», τονίζει ο εμπνευστής του gineagrotis.gr, ιδιωτικός υπάλληλος με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Κουτσολιούτσος.
Η ομάδα του gineagrotis.gr εκτιμά ότι 150 - 200 οικογένειες κυρίως από την Αθήνα και τη Χαλκίδα θα αποτελέσουν σύντομα τους πρώτους πελάτες της, τόσοι έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες εγγραφής, ενώ 1.500 έχουν φτιάξει το εικονικό τους περιβόλι. Επιπλέον, 400 αγρότες έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστούν με το δίκτυο gineagrotis.gr.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα που επιθυμούν από τη λίστα του κάθε αγροκτήματος. Στα θετικά είναι επίσης ότι τα προϊόντα καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση χημικών, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας. Οσο για το κόστος, οι υπεύθυνοι ενημερώνουν ότι είναι ετήσιο.
Υπάρχουν διαθέσιμα 3 πακέτα αγοράς περιβολιών (για 2, 3-4, 5+άτομα) ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού. Αρχίζουν από 14,20 ευρώ ανά εβδομάδα και φθάνουν έως 20,90 ευρώ ανά εβδομάδα. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς στο σπίτι κάθε καταναλωτή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του